Saoedi-Arabië wil 200 moskeeën bouwen in Duitsland.

360

De “Frankfurter Allgemeine Zeitung” meldde dinsdag met verwijzing naar de Libanese krant “al Diyar” over de plannen. Een woordvoerder van het internationale ministerie van Binnenlandse Zaken zei tegen “Bild”: “Als een overeenkomstig voorstel de internationale regering bereikt, zullen we het met de nodige zorgvuldigheid onderzoeken.”

De verslagen over het aanbod van Saoedi-Arabië worden in de Unie verworpen. “In plaats van na te denken over de financiering van moskeeën in Duitsland, zou Saoedi-Arabië eerder vluchtelingen moeten opnemen en de financiering van de IS stopzetten”, vertelde Plaatsvervangend CDU-voorzitter en integratiedeskundige Armin Laschet aan de krant “Bild”.

Stephan Mayer (CSU), woordvoerder voor binnenlandse zaken van de CDU/CSU-fractie, riep op tot meer solidariteit met de vluchtelingen. “Saoedi-Arabië is zo’ n enorm rijk land dat het gemakkelijk het hoofd kan bieden aan een groot aantal vluchtelingen. Duitsland heeft geen donatie van 200 moskeeën nodig, maar solidariteit met de vluchtelingen”.

CSU-secretaris-generaal Andreas Scheuer legt uit: “Het gedrag van Saoedi-Arabië om geen vluchtelingen op te nemen maar moskeeën in Duitsland te bouwen is meer dan cynisch. Waar is de solidariteit in de Arabische wereld? Europa moet de Arabische wereld als geheel oproepen om een reële bijdrage te leveren aan de humanitaire opvang van de vluchtelingenstroom”.

BRON: RP-OnlineAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.