Georganiseerde misdaad in Berlijn is aan het veranderen: ‘economische delicten in plaats van geweld’.

393

Onderzoekers zien een toename van een georganiseerde misdaad in Berlijn en een toename van economische criminaliteit.“Ruwe en gewelddadige incidenten nemen af. We zien echter steeds vaker manieren om criminele zaken over te dragen aan officiële zaken”, zei interieur-senator Andreas Geisel (SPD) van het Duitse persbureau. Dit betreft bijvoorbeeld onroerend goed transacties.

Er zijn connecties tussen grote Arabische maffia’s en georganiseerde misdaad. In Berlijn gingen deze echter veel verder dan de acties van deze grote families, aldus Geisel. Het is nog steeds moeilijk om gesloten structuren binnen te dringen. Er zijn echter verschillende rechtszaken waarbij clementiegetuigen begonnen te spreken.

De definitie van politie en justitie omvat het witwassen van geld, mensenhandel en corruptie als georganiseerde misdaad. De organisatie streeft naar winst en macht. De daders handelden volgens een schema en een arbeidsverdeling op lange termijn. Ook worden rocker-groepen door autoriteiten aan deze organisatie toegeschreven. Het doel is om politieke, administratieve, gerechtelijke of economische zaken te beïnvloeden.

“Er zijn wegen die weer vrij zijn voor beschermingsgeld”

Volgens senator Geisel zijn er altijd pogingen gedaan om rechtenvrije gebieden in de hoofdstad te creëren.“Maar we dringen er energiek op aan hen om weg te gaan.” De nationale politie heeft speciale onderzoekers voor dit soort organisaties. Deze zouden ook enkele straten in Neukölln en Wedding in beeld hebben en zijn daar met handelaren in gesprek.

Het gaat over het terugdringen van protection-racketeers.“Er zijn wegen die weer vrij zijn van beschermingsgeld.” Het was een constante gevecht.“Het is niet dat we onszelf overgeven.” De SPD-politicus keerde zich opnieuw tegen de vrees dat de Berlijnse Politieacademie geïnfiltreerd zal worden door criminelenorganisaties. Dat is niet het geval.

Criminelen zetten hun geld in huizen en auto’s

De Senaat had meer een noodsignaal aangekondigd om geld en bezittingen van criminele organisaties te confisqueren. Op 1 juli trad een federale wet in werking, waarmee de zogenaamde activawinning moest worden gefaciliteerd.

De opbrengsten van alle strafbare feiten kunnen worden geconfisqueerd en de beperking tot bendes en commerciële delicten is opgeheven. Zelfs activa van ‘onduidelijke oorsprong’ kunnen worden geconfisqueerd. Maar criminelen hebben altijd mazen gevonden. Ze storten geld en goud in geheime kluisjes, kopen huizen via stewards en leasen luxe auto’s.

BRON: https://www.focus.de/politik/deutschland/schutzgeld-und-immobiliengeschaefte-organisierte-kriminalitaet-in-berlin-aendert-sich-wirtschaftsdelikte-statt-gewalt_id_8102930.htmlAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.