Hoge boete voor bakkers die weigeren om cake te bakken voor Lesbische stel.

345

Een rechtbank van Oregon bepaalde dat twee christelijke bakker eigenaren een boete van $ 135.000 moesten betalen omdat zij weigerden een lesbische bruidstaart te bakken.

Donderdag werd de bakkerij, Sweet Cakes, van Melissa en Aaron Klein schuldig bevonden voor discriminatie.

De Kleins hadden religieuze bezwaren aangehaald omdat ze de taart niet wilden bakken, maar de rechtbank oordeelde dat de weigering in strijd was met de wet van Oregon die bedrijven beperkt tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid.

De bakwinkel, gelegen in Gresham, werd gedwongen om te sluiten wegens intense kritiek, maar dankzij de giften kon het paar het bedrijf vanuit hun huis verder runnen tot oktober 2016.

“We verloren alles waar we zo hard voor hadden gewerkten,” vertelde Melissa Klein aan KATU . “Wij hielden van onze winkel. Het betekende alles voor ons, het was zo moeilijk voor ons en onze familie toen we de winkel moesten sluiten. “

Advocaten die de Kleins verdedigden, voerden in maart aan dat de rechtbank de eerste grondwet van de bakkers, met betrekking tot het recht op de “vrijheid van meningsuiting”, schond.

“Wij geloven dat de vrijheid van meningsuiting voor onszelf betekent, maar ook vrijheid van meningsuiting voor anderen,” zei een advocaat van het First Liberty Institute. ‘En wat jammer is, is dat een gezin en hun bedrijf zijn gestraft vanwege hun religieuze overtuigingen. En dat is niet hoe wij Amerika kennen. Dit is gewoon fout.”

Het lesbische echtpaar Rachel Bowman-Cryer en haar partner Laurel waren blij met de uitspraak van het hof.

“We zijn allemaal gelijk onder de wet en moeten gelijk worden behandeld. Oregon staat niet toe dat een ‘Heteroseksuelen Alleen’-bord worden opgehangen in bakkerijen of andere winkels,’ zeiden ze in hun verklaring.

KATU meldt dat de Kleins de boete van $ 135.000 al hadden betaald, maar dat de betaling in werd gehouden door de overheid, in afwachting van de uitspraak van het hoger beroep.

Het Hoge gerechtshof van de VS verwacht een uitspraak te doen over een zaak in 2012 betreffende een bakker in Colorado die in juni ook weigerde om op religieuze gronden een taart voor een paar van hetzelfde geslacht te bakken, maar het is afwachten of de beslissing ook gevolgen zal hebben voor de situatie van Kleins.

Advocaten van de familie Kleins hebben niet gezegd of zij in hoger beroep zullen gaan tegen de beslissing.

BRON: https://www.infowars.com/court-upholds-135k-fine-for-bakers-who-refused-to-bake-gay-cake/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.