Noord-Korea zegt dat zij zullen blijven voorbereiden op ‘preventieve aanvallen met kernwapens’.

262

Noord-Korea beloofde zaterdag om door te blijven gaan met het voorbereiden van “preventieve aanvallen met kernwapens” in het licht van de Amerikaanse “chantage”, aldus The Associated Press.

“Verwacht maar geen verandering in ons beleid”, zei de officiële media-arm van de staat, het Korean Central News Agency (KCNA), zaterdag. “Zijn entiteit als een onoverwinnelijke macht kan noch worden ondermijnd noch worden uitgeroeid.”

KCNA zei dat Noord-Korea heeft gewerkt aan “versterking van de mogelijkheden voor zelfverdediging en preventieve aanvallen met nucleaire krachten,” in reactie op de oplopende “nucleaire dreiging en chantage en oorlogsoefeningen” door de VS.

Noord-Korea heeft in 2017 minstens 16 keer raketten getest en dreigde met het gebruik van een waterstofbom die klein genoeg was om op een raket te passen. Meer dan één Noord-Koreaanse raket vloog het luchtruim van het naburige Japan in en andere raketten zijn naar andere gebieden gevlogen waarvan sommige militaire analisten voorspellen dat ze het Amerikaanse vasteland kunnen bereiken.

Verhoogde provocaties vanuit Noord-Korea hebben geleid tot de implementatie van verlammende sancties van de Verenigde Naties, in de vorm van verboden handel in olie en bombastische retoriek van president Trump .

Trump zei in Augustus al dat hij “vuur en woede” zou ontketenen op Pyongyang als het de VS zou blijven bedreigen.

BRON: http://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/366863-north-korea-says-it-will-continue-preparing-pre-emptive-attacks-withAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.