De Stichting van Clinton wordt eindelijk echt onderzocht.

282

Het gebeurt. 2018 wordt een geweldig jaar!

In oktober 2016 meldde The Wall Street Journal dat vier buitenkantoren van het Federaal Bureau voor Onderzoek in New York, Los Angeles, Washington en Little Rock, Ark. informatie had verzameld over de Clinton Foundation om te bepalen of “er aanwijzingen waren voor financiële misdrijven of manipulatie  dat van toepassing kon zijn”. Volgens het artikel van de WSJ presenteerden FBI-officieren hun onderzoek in februari 2016 aan de afdeling van Justitie, maar “de bijeenkomst verliep niet goed”. Officieren van justitie vonden dat er weinig aanwijzingen waren om het onderzoek voort te zetten.

Maar nu, onder de presidentschap van Trump, heeft het ministerie van Justitie een nieuw onderzoek gestart naar aantijgingen waarin word beweerd dat de Clinton Foundation de ‘Betaal om mee te doen’-politiek gebruikte, terwijl Hillary Clinton de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken was, bevestigde Fox News.

Een bron die bekend was met het onderzoek vertelde Fox News donderdag dat het onderzoek geleid wordt  door een Bureau van de Amerikaanse officier van justitie en de FBI in Little Rock, Ark.

Fox News heeft ook laten weten dat rechercheurs onderzoeken of de Clinton Foundation de belastingwetgeving heeft overtreden. Aanklagers van “betalen om mee te doen” beweerden dat de stichting beloofde gunsten had opgeëist in ruil voor schenkingen of panden in contant geld of geschenken.

The Hill, die donderdagavond het verhaal onderbrak, voegde eraan toe dat FBI-agenten de leiding hebben genomen in het onderzoek en in de afgelopen maand minstens één getuige hebben ondervraagt.

De getuige zei dat de agenten specifiek informeerden naar de donaties aan de organisatie van Clinton en officiële regeringsinstanties, onder leiding van Clinton, toen Obama nog president was, aldus The Hill.

The Hill meldde dat de officieren van justitie zeiden dat er “extra werkzaamheden” zullen zijn, met betrekking op het onderzoek, in de komende weken.

The Daily Beast meldde donderdag dat de Afdeling van Justitie apart een kijkje gaat nemen op het gebruik van een prive e-mail server van Clinton, toen zij nog secretaresse van de Staat was.

BRON: Speisa.comAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.