Duitsland gaat media censuren in Nazi-Stijl.

1182

Duitse ambtenaren zullen beginnen met het censureren van Infowars en andere media die berichten over de Duitse migrantencrisis, omdat het de duitse bondskanselier Merkel in een kwaad daglicht stelt.

Duitsland zet een handhaving van een censuurwet in, in nazi-stijl die druk moet uitoefenen op Facebook, Twitter, YouTube en andere sociale-mediasites om content te verwijderen die de overheid als ‘haatdragende taal’ beschouwt.

De Wet Netzwerkdurchsetsetzungsgesetz (NetzDG) werd eind juni 2017 aangenomen en werd begin oktober in werking gesteld,” meldde de BBC. De sociale netwerken werden tot eind 2017 opgeroepen om zich voor te bereiden op de komst van NetzDG.

Het ministerie van Justitie van Duitsland verklaarde dat het op hun website formulieren beschikbaar zou stellen, die de betrokken burgers zouden kunnen gebruiken om inhoud te melden die in strijd is met NetzDG of niet tijdig is verwijderd.

Dit geeft juridische machtshebbers de vrijheid om alles te censureren wat zij beledigend vinden om het feit wat in Duitsland word bekeken, wat natuurlijk de informatie, waaraan Duitsers worden blootgesteld, zal beperken – en voorkomt dat ze voor zichzelf kunnen denken ten gunste van regeringsstandpunten die men dan zonder meer moet gaan aanvaarden.

Uiteraard zou dit ook snelkoppelingen bevatten naar nieuwsartikelen die de ravage beschrijven van het Duitse “open grenzen” -beleid dat de Duitse politie en media stelselmatig voor het publiek verbergen.

Zo heeft de Duitse media vorig jaar bijvoorbeeld verklaard dat ze weigerden om melding te maken van een arrestatie van een migrant wegens een moord op een Duits meisje, omdat het verhaal “te regionaal” was – ondanks dat het verhaal internationale bekendheid kreeg.

“Een optocht vond gisteren plaats nadat het nieuws doorbrak toen de Afghaanse migrant was gearresteerd voor de moord in de stad Freiburg,” meldde The Daily Express. Ondanks de wijdverbreide woede weigerde Tagesschau het verhaal in zijn nieuwsprogramma op te nemen, omdat het niet anders zou zijn dan andere geïsoleerde moorden.

De nieuwe Duitse censuurwet zal op dezelfde manier werken door nieuwsberichten te verbergen die Merkel en andere migrantenpolitici in een slecht daglicht stellen.

De nazi’s hebben soortgelijke wetten aangenomen toen ze in 1933 aan de macht kwamen, waaronder een “redactionele wet” die krantenredacteuren dwong zich te houden aan strenge censuurnormen, volgens een onderdeel van de wet:

Redacteuren zijn in het bijzonder verplicht om alles uit de krant te weren wat:

a. misleidend is voor het publiek door egoïstische belangen te vermengen met gemeenschapsbelangen;

b. de neiging heeft om de kracht van het Duitse Rijk, in buitenlandse betrekkingen of binnenlandse betrekkingen, het gemeenschapsgevoel van het Duitse volk, het Duitse defensievermogen, cultuur of de economie te verzwakken of de religieuze gevoelens van anderen aan te tasten;

c. de eer en waardigheid van Duitsland schendt;

d. op illegale wijze de eer of het welzijn van een ander schaadt, zijn reputatie schaadt, of hem/haar belachelijk maakt of in diskrediet brengt;

e. om andere redenen dat immoreel is.

BRON: https://www.infowars.com/germany-to-censor-media-in-upcoming-nazi-style-purge/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.