Estland weigert Russische verzoek om extra stemlokalen voor verkiezingen te openen.

317

Het Estse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het verzoek van de Russische ambassade om extra stembureaus voor de Russische presidentsverkiezingen te openen, afgewezen.

ERR meldt dat Sandra Kamilova, woordvoerster van het Estlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, deze beslissing heeft bevestigd aan de nieuwsdienst Radio 4.

“Vertegenwoordigers van landen buiten Estland die in Estland actief zijn, hebben alleen met toestemming van het Estse ministerie van Buitenlandse Zaken het recht om verkiezingen te houden. Zij[de verkiezingen] mogen alleen met toestemming worden uitgevoerd. Daarom mag de Russische ambassade alleen verkiezingen houden in Tallinn, Tartu en Narva,” zei Kamilova.

De Russische ambassadeur in Estland Aleksandr Petrov heeft eerder gezegd dat zijn ambassade een brief naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Estland heeft gestuurd met het verzoek om toestemming te geven voor het stemmen in verschillende Estse steden, waar Russische burgers wonen.

De ambassadeur merkte op dat de belangstelling voor de verkiezingen vrij groot is en dat de bestaande gebouwen van de ambassade en consulaten daardoor onvoldoende zijn.

Op 18 september 2016 werden in Estland negen stembureaus geopend voor 85.000 Russische burgers tijdens de Russische verkiezingen voor de Doema, waaronder vier stations in Tallinn op het terrein van de ambassade en het consulaat, vier op het terrein van het Russische consulaat-generaal in Narva, en een in het consulaat van de Russische ambassade in Tartu.

In totaal hebben meer dan 10.000 Russische burgers in Estland deelgenomen aan de verkiezingen van 2016.

De presidentsverkiezingen worden gehouden op 18 maart 2018.

BRON: http://www.uawire.org/estonia-refuses-russian-request-to-open-additional-polling-stations-for-the-presidential-electionsAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.