EU wil Polen en Hongarije dwingen om moslims en homoseksuelen te aanvaarden.

336

Voorafgaand aan een ontmoeting met de Poolse premier Morawiecki, die bekend staat als een EU-skepticus, in het geschil over de rechtsstaat en de opvang van vluchtelingen, legt voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie in een interview met de Duitse ARD uit hoe hij wil dat het resultaat tot zijn recht komt.

Juncker zet zich onomkeerbaar in voor de verdeling van “vluchtelingen” binnen de EU. Hij verwacht dat Polen en Hongarije zich houden aan de gemaakte afspraken en vluchtelingen uit Italië en Griekenland opvangen. Op de vraag hoeveel dit er moesten zijn, vertelde Juncker het Europese tijdschrift ARD: “Dat zou meer dan enkele honderden zijn”.

Vanuit het oogpunt van de Commissie is het niet toegestaan dat landen de vluchtelingen zelf uitkiezen: “Ik accepteer niet dat ze zeggen: we nemen geen gekleurde mensen op ons grondgebied, geen gelovigen in de islam, geen homo’ s, die de fundamentele Europese waarden schenden,” zei Juncker.

Juncker zei dat hij bij een bijeenkomst zou kijken voor een klimaat waarin Polen en de EU herenigd kunnen worden. “Ik ben niet in een oorlog-achtige stemming,” zei Juncker. Om druk uit te oefenen op Polen is de verlaging van subsidies de verkeerde weg: “Dit is moeilijk, want men mag de Midden-Europeanen niet de indruk geven dat West-Europa alleen in de Europese Unie het voortouw zou willen nemen”.

BRON: Speisa.comAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.