Is Merkel nog steeds in het land?

342

Waar is Merkel? Er moeten verklaringen worden afgelegd. Je ziet haar niet in de Bundestag, je ziet haar niet op televisie, je hoort en ziet helemaal niets van haar. De hele GroKo-muddle en de unaniem geclaimde zelfmoord van de SPD van SPIEGEL aan JF – geen woord van de bondskanselier. De niet-bestaande bovengrens waar ze aan het eind van de onderhandelingen over sprak, alsof deze bestond – en die bestaat niet: Heeft ze daarover niets te zeggen tegen de kiezer? Welk recht heeft de bondskanselier om ondergronds te gaan? Dagelijks bespreekt de pers de vraag hoe lang een andere GroKo zal duren. In Lünen wordt een 14-jarige jongen op school doodgestoken door een klasgenoot uit Kazachstan, die als agressief en niet leerzaam werd beschouwd. Zoals gewoonlijk: geen woord van de bondskanselier.

Nu hoeft men echt niet verdrietig te zijn als men Merkel niet kan horen of zien, maar men kan zich wel afvragen waarom er in de kakofonie van deze dagen niets te horen valt van degenen die verantwoordelijk zijn voor dit alles.

Als de bondskanselier vindt dat ze op dit moment het beste ondergedoken kan blijven, omdat ze persoonlijk niets heeft om bij te dragen aan haar eigen toedoen op dit moment, dan heeft ze gelijk. In ieder geval zal niemand ooit kunnen herhalen wat ze achteraf heeft gezegd, want ze formuleert alles altijd zo dat ze op elk moment kan beweren dat ze het niet zo heeft bedoeld – of anders heeft bedoeld.

Verduidelijking van woorden is geen zaak van Angela Merkel. Dus, als iemand beweert dat de opwinding in de media op dit moment vanzelfsprekend is en de parlementsleden van de AfD gelijk hadden tijdens de Bondsdag, zelfs zonder de aanwezigheid van de bondskanselier, dan kon diegene onmiddellijk beweren dat Merkel tegenwoordig het bewijs van haar eigen nutteloosheid levert.

BRON: Journalistenwatch.comAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.