Merkel koopt de SPD van Schulz af ten koste van Duitsland.

355

Martin Schulz is geen Christian Lindner. De huidige SPD-voorzitter was eerder de politieke mislukte en verliezer van het afgelopen jaar, evenals zijn partij. Zowel hij, als de traditionele partij in verval, wil Angela Merkel helpen om weer kanselier te worden, ondanks de zware inzinking van 24 september 2017 als junior partner van de Unie, die op dat moment niet minder gestoord was. Hiervoor mogen ze al vier jaar of korter aan andere censuurwetten werken, gezinshereniging bevorderen of zich overgeven aan totalitaire fantasieën over Europa.

Na de gebruikelijke theater met afgezwakte spanningseffecten kwamen de CDU/CSU en SPD vrijdagochtend in zogenaamde “onderhandelingen” tot een akkoord om officiële coalitieonderhandelingen te starten. Deze plannen konden alleen maar een tegenstem van het SPD partijcongres of een overeenkomstige uitslag van de SPD ledenenquête wegnemen. Maar wie gelooft dat? Maar wat voor de partij van Schulz een laatste zelfverminking zou kunnen blijken te zijn, is het verhoopte succes voor de “bloedige hasj” in de kanselarij: Merkels vierde ambtsperiode is in zicht.

Er is een geloofwaardig getuigenis over hoe dit is bereikt: “Wanneer er peilingen worden gedaan, moeten alle problemen en tegenstrijdigheden met het geld van de belastingbetaler worden opgevuld. Dit is Merkel’s methode: Elke partij wordt opgekocht. De man die dit onlangs in een interview heeft gezegd is FDP-heerser Lindner, die wekenlange ervaring heeft moeten opdoen met de onderhandelingsstijl van de grootste opener aller tijden. De voorwaarden voor het opkopen van de Schulz-SPD partij waren uitstekend, aangezien de schatkist van de federale overheid door de economische situatie tot op het randje vol zit.

Wat zich nu als toekomstige Duitse regering vormt, is niet alleen een coalitie van verliezers, maar ook een spoedeisende en waarheidsloze alliantie van partijleiders zonder toekomst: Merkel vindt het steeds moeilijker om het gewicht van haar fouten uit het verleden te dragen, ze profiteert alleen van het gebrek aan een personeelsalternatief in de volledig uitgeputte CDU; Van Seehofer is al de helft van de macht ontnomen en wordt niet langer opgemerkt als een eeuwigdurend zigzagpoliticus en dwarsligger; Schulz, de grote mond van Europa in Würselen, is meer een belachelijke figuur dan een dramatisch figuur als hoofd van een partij zonder lijn, macht en visie. Alle drie zijn verenigd door angst voor de toekomst: Merkel voor de schikking met haar gedenkwaardige wetsovertredingen, Seehofer voor saaie avonden in de kelderverdieping met een speelgoedtrein, Schulz voor de welverdiende onbeduidendheid in de pubs van Aken. Des te meer heeft dit “trio infernale” vele redenen om bescherming en troost te zoeken in de richting van het asielbeleid van de overheid.

Dat zijn geen goede vooruitzichten voor de toekomst in Duitsland. Het klopt dat de inhoud van het akkoord, dat tijdens de onderhandelingen is bereikt, pas na een grondig onderzoek kan worden beoordeeld. Er doen zich echter al veel instabiele en fragiele compromissen voor, die een broodnodige ommekeer in belangrijke kwesties van de Duitse politiek zullen voorkomen. En zolang Merkel de richtlijnen van het overheidsbeleid blijft bepalen, blijft het planmatig in strijd met het leven en de toekomstige belangen voor een groot deel van de Duitse bevolking.

Zulke grote en uiterste verantwoordelijke uitdagingen wachten op de AfD, die oppositieleider zal worden tijdens de Bondsdag in geval van de nu zeer waarschijnlijk geslonken “Grand Coalition”. Overigens wilde de SPD dit na de verkiezing voorkomen. Maar de hebzucht naar nieuwe vestigingen, talkshows en vrije vluchten was weer sterker dan de “politieke verantwoordelijkheid van de regering”. Het is aan te raden dat de AfD-fractie deze taak zo zelfverzekerd en agressief mogelijk uitvoert. Want Duitsland heeft de toekomst niet nodig, maar een echt alternatief!

BRON: Journalistenwatch.comAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.