Nederlandse krant columnist geeft toe nep nieuws te schrijven over blanken.

802

Onder de titel “Mensen van de Volkskrant praten over hun dilemma’ s, fascinaties en de drang om meer te komen weten”. Witteman legt verder uit hoe ze, in tegenstelling tot enkele van haar collega’ s, altijd iets vindt om over te schrijven.

Collega columnisten zoals Peter Buwalda en Marcel van Roosmalen blijken vaak halverwege tijdens het schrijven van hun columns niet te weten wat ze moeten schrijven. “Ja, Peter heeft het moeilijk. Hij woont in Amsterdam-Noord, hij noemt het zelf Reykjavik en blijft er de hele dag. Dan mailt hij me dat hij niets te schrijven heeft en dan zeg ik altijd: ga naar de fucking supermarkt of iets anders. Loop naar een plek waar je mensen kunt horen praten. Want dan heb je echt iets. Als je vijftien minuten naar buiten loopt, heb je drie onderwerpen “.

Ze vervolgt hoe ze de waarheid vervormt wanneer ze een verhaal over niet-blanke Nederlanders onthult. Als ze iets ervaart waardoor de niet-blanke Nederlanders slecht bekend komen te staan, verandert ze de niet-blanken in blanken omwille van haar column.

Ze zegt dat de lezers van de Volkskrant liever iets lezen over slechte blanken. Witteman beweert immers dat ze haar schrijven moet verkopen en die kolommen betekenen geld voor haar. Dus het is beter om de waarheid voor de lezers van de Volkskrant te verdraaien!

Witteman schaamt zich er zelfs niet voor om toe te geven dat ze nepnieuws schrijft. “Zeker, ik doe veel zelfcensuur. Ik gebruikte het woord ‘neger’ bijvoorbeeld, maar ik heb dat al een paar jaar niet meer genoemd omdat het een te beladen woord is geworden – en ik wil niemand pijn doen.

“Maar het gaat veel verder dan dat. Als ik iets op straat zie waarbij iemand die zwart, Turks of Marokkaans is iets verkeerds doet, verander ik hem vaak in een blanke Nederlander. Want anders word ik een racist genoemd.”

Ik schreef eens over een vervelende Marokkaanse vrouw op een scooter met een dikke jongen achterop met een iPad. Ik moest afremmen voor een duif, dus moest zij ook afremmen en toen belandde ik in een ruzie met haar. Ik schreef dat neer en beschreef hoe ze eruit zag: een vrouw met een hoofddoek en een dikke jongen achterop. Ik kreeg er zoveel boze mails over!

Witteman zegt dat ze nooit weer iets negatiefs over niet-blanken zal gaan schrijven. “Over iemand die zwart is, zal ik nooit meer schrijven dat hij dik of lelijk is, want dan ben ik racist. Ik schrijf alleen over blanke vrouwen met een figuur als een druppelende kaars, dat is mogelijk. Die zelfcensuur gaat behoorlijk ver, maar ja, dat is nou eenmaal zo.”

Sylvia Witteman heeft inmiddels gereageerd op de tweets van Joost Niemöller over haar onthullingen over het schrijven van nepnieuws.

Ze beweert dat ze mag liegen omdat ze columnist is.

Vreemd genoeg tonen de jaarlijkse groepsfoto’s van columnisten in de Volkskrant voor 2018 geen mensen van kleur. Ze ontbreken helemaal in een krant die wel dagelijks predikt over antiracisme, diversiteit, betrokkenheid en het gebrek aan Afrikanen in de TV-serie Friends.

Zelden is er een witter tableau de la troupe geweest. Alleen de GroenLinks-kandidaten zijn blanker, terwijl zelfs de partijbijeenkomsten van de PVV – de partij van Geert Wilders – meer divers zijn. Toch hebben Nederlandse publicisten deze verrassende anomalie niet opgemerkt.

BRON: Freewestmedia.comAMN

1 reactie op “Nederlandse krant columnist geeft toe nep nieuws te schrijven over blanken.

  1. Fred de Kater

    Als je moet liegen voor je boterham moet je stoppen , hoe moeilijk ook. Ik op Facebook geef mijn mening en als die mening onwelgevallig is krijg je een ban. Schrijf daar een vlammend schrift over.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.