Politie met meer dan 22 miljoen overwerk uren door voortdurende onrust!

416

Berlijn – Door speciale opdrachten en nieuwe taken heeft de politie in het afgelopen jaar opnieuw een record gemaakt aan overuren. Volgens de politiebond (GdP) hebben ambtenaren van de federale en rijksoverheden in heel Duitsland meer dan 22 miljoen overuren gemaakt. Ik neem aan dat het er nog meer zal zijn,” zei GdP baas Oliver Malchow tegen de” Neue Osnabrücker Zeitung “(vrijdag editie).

Het aantal uren blijft dus op recordniveau, 2016 was het ook 22 miljoen overuren, en in 2015 ongeveer 20 miljoen. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is het aantal overuren, dat door de Federale Politie alleen al tot iets minder dan 2,4 miljoen is gestegen, deels het gevolg van oplopende grenscontroles: Dit komt overeen met een gemiddelde van 53,3 uren per werknemer. In het voorgaande jaar waren er slechts twee miljoen overuren.

“De redenen hiervoor zijn vooral buitengewone gebeurtenissen. Alleen al tijdens de G20-top in Hamburg werden er duizenden overuren gemaakt,” zei Malchow en voegde eraan toe: “Door de toenemende terroristische dreiging moeten veel meer mensen ingezet worden dan in het verleden, of het nu op kerstmarkten is of voor de bescherming van eigendommen. Maar de vluchtelingencrisis is ook een uitdaging geworden voor de politie.”

De voorzitter van de Duitse politiebond, Rainer Wendt, vertelde de krant “Neue Osnabrücker Zeitung” dat duizenden politieagenten ingezet waren bij grenscontroles. Hij voegde eraan toe: “De politie moet ook meer vluchtelingenopvanghuizen beschermen en meer misdaden onderzoeken omdat vluchtelingen hun geduld snel verliezen en in de meest kleine ruimtes misdaden begaan. Sinds de aanslagen op oudejaarsavond in Keulen, twee jaar geleden, zouden er ook meer personeel beschikbaar moeten worden gesteld.

“De vluchtelingencrisis en de terroristische dreiging trof de politie volkomen onverwachts,” zei Wendt. “Omdat de politie geen reserves meer heeft, gaat dit volledig over op de schouders van de officieren.” Dit alles krijgen de burgers ook te voelen. “Overbelasting van de politie zorgt voor beveiligingsproblemen”, waarschuwde GdP-baas Malchow. “Onderzoekers moeten ook tijd hebben om onderzoek te doen”. Politiemannen zouden daardoor steeds minder vaker op straat kunnen blijven patrouilleren, waardoor de dagelijkse criminaliteit zoals diefstal en/of inbraak toeneemt. De GdP-vakbond roept op tot een totale toename van 20.000 banen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken daarentegen ziet al verlichting – omdat de federale overheid tegen 2020 al 7.500 extra banen voor de federale politie heeft gecreëerd.

BRON: Journalistenwatch.comAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.