Universiteit Potsdam: “linkse extremistische aanval op medewerkers van een AFD-lid.”

266

Potsdam – Oliver Günther, voorzitter van de Universiteit van Potsdam, nodigde ook AfD-politici afgelopen woensdag uit voor de nieuwjaarsreceptie aan de Universiteit van Potsdam. Of hij “niets gemeen had met de standpunten van de AfD, met betrekking tot de positie van de AfD,” is volgens Günther in zijn lezing – zelfs met onaangename meningen – van toepassing op de vrijheid van meningsuiting op de staatsuniversiteit.

Het is belangrijk voor hem om iedereen het recht op de vrijheid van meningsuiting te geven, vooral op een academische campus: “Zelfs degenen naar wie men weigert te luisteren”. Een groep van zo’ n 60 linkse studenten en “activisten” konden natuurlijk geen enkele zin hebben in het democratisch standpunt van de president en demonstreerden tegen de aanwezigheid van AfD-politici op de nieuwjaarsreceptie van de universiteit met dezelfde slogans die zij ook altijd op hun spandoeken hebben.

De voorzitter van de universiteit, die voorzien is met een SPD-partijboek en gefinancierd door belastinggeld, verwelkomde “buitengewoon” toen de studenten in hun rapport gebruik maakten van hun recht op de vrijheid van meningsuiting, volgens de Märkische Allgemeine (MAZ).

Links extremistisch geweld tegen de AfD.

De gewelddadige aanval op een medewerker van AfD-kamerlid Steffen Königer bij de nieuwjaarsreceptie door een aantal gemaskerde personen leek echter niet de moeite waard om aan de VTR te melden.

Steffen Königer, woordvoerder voor het hogeronderwijsbeleid van de AfD-fractie, heeft dit aangekondigd:

Terwijl er over verdraagzaamheid werd gesproken in de zaal, was er geweld buiten de zaal. Ik vond het bijzonder verontrustend dat de FDP-lid van de Bondsdag, Linda Teuteberg, met desinteresse reageerde toen ik haar over de aanval informeerde. Het was onverstandig dat er bij het evenement geen veiligheidsdienst aanwezig was, hoewel de mogelijke gevaren van de aangekondigde demonstratie al van tevoren bekend waren. Hoe dan ook is het politieke klimaat in Duitsland en met name op universiteiten op een fataal hoogtepunt als door een kleine linkse extremistische minderheid de gebeurtenissen op universiteiten in de toekomst alleen nog maar onder politiebescherming kunnen plaatsvinden. De universiteit is een opleidingsplaats, geen plaats voor extremisten die geen andere meningen toestaan dan hun eigen”, zegt AfD-politicus Königer, wiens medewerkers verantwoordelijk zijn met de aanval.

Het zou onaanvaardbaar zijn als aanvallen op democratisch gelegitimeerde partijen en hun vertegenwoordigers en werknemers door linkse radicale strijders, maar ook op hun vertegenwoordigers en werknemers, een zogenaamd normale staat zouden worden in Potsdam en elders, aldus König’s partijgenoot Andreas Kalbitz, factieleider van de partij AfD-Brandenburg en lid van het bondsbestuur van zijn partij.

Deze aanvallen kunnen alleen worden beantwoord met een consistente zero tolerance strategie. Het belangeloze belang van zowel oude partijvertegenwoordigers als degenen die specifiek verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van politieke leiders – zoals in dit geval SPD-minister van Binnenlandse Zaken Karl-Heinz Schröter – is een belangrijke aanwijzing voor een gevaarlijk onderscheid tussen “goed geweld” en “slecht geweld”, afhankelijk van wie er getroffen wordt”, aldus Kalbitz. Voor de AfD-Fractie is het duidelijk dat politiek gemotiveerd geweld, ongeacht de kleur, slechts één antwoord verdient: nultolerantie en de strijd tegen dit geweld met behulp van alle middelen van de rechtsstaat zou in gezet moeten worden. (SB)

BRON: Journalistenwatch.com

 AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.