Václav Klaus: “moslimimmigratie kan Europa vernietigen.”

536

Václav Klaus, voormalig Tsjechisch staatshoofd, zei dat de voortdurende massa immigratie van moslims naar Europa het Europese continent zou kunnen vernietigen, dus “we moeten moed vinden om het te verwerpen”. Dit werd gisteren gemeld door Magyar Hirlap.

“Als we de immigratie van vreemde culturen blijven steunen, zullen we bijdragen aan de vernietiging van Europa,” zei Václav Klaus in een interview dat zondag op de Tsjechische publieke televisie werd uitgezonden.

De heersende politicus  heeft de Tsjechische Republiek erop gewezen dat de moslimcultuur “niet thuis hoor in Europa” en dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen individuele en massa immigratie, waarvan volgens hem de helft “georganiseerd” werd door de Europese elite.

In dit verband verwierp Klaus de voorstellen van de Franse president Emmanuel Macron als “zeer gevaarlijk” en verwierp hij de uitbreiding van de Europese integratie als “een weg naar de hel”.

De Tsjechische politicus, die vroeger het hoofd van de Tsjechische regering, president en staatshoofd was, geloofde dat de migratiegolf in wezen geen ander resultaat heeft dan “de oude problemen van de Europese Unie te versterken”.

Václav Klaus zei:”De Tsjechische Republiek heeft een sterke regering en staatshoofd nodig die in staat zijn deze problemen aan te pakken. Ik zou graag een president en een regering willen hebben die eerst Tsjechisch zijn, en pas daarna Europees,” vatte het voormalige Tsjechische staatshoofd samen.

Andrej Babis, die na de parlementsverkiezingen van oktober vorig jaar een nieuwe regering vormde, eist het vertrouwen van het Tsjechische parlement op. De Praagse pers verwacht dat de minderheidsregering van Babis in de eerste periode het vertrouwen van het Parlement niet zal krijgen.

Aanstaande vrijdag en zaterdag wordt een staatshoofd gekozen in Tsjechië. Negen kandidaten zijn in de eerste ronde, en verwacht wordt dat niemand in de eerste ronde meer dan vijftig procent van de stemmen voor de verkiezingsoverwinning zal ontvangen. In dat geval zullen de twee meest succesvolle kandidaten binnen twee weken opnieuw verschijnen in de tweede ronde en dan is alleen de “gewone” meerderheid van de uitgebrachte stemmen nodig voor de overwinning.

We hebben nu aanvullende informatie nodig over de Tsjechische presidentsverkiezingen. De verkiezing vindt plaats op 12 en 13 januari en de tweede verkiezing vindt, indien nodig, plaats op 26 en 27 januari.

De in het parlement van Praag vertegenwoordigde partijen hebben geen kandidaten voorgedragen omdat zij bang zijn om als een schande te worden bestempeld. Omdat de zittende Milos Zeman ook weer als kandidaat op de lijst staat. Hij wordt gesteund door de SPD (Svoboda a Prímá Demokracie), een islamitisch kritische partij die zich inzet voor directe democratie.

Voormalig premier Mirek Topolánek wordt gesteund door de Democratische Burgerpartij van voormalig president Václav Klaus. Anders zal bijvoorbeeld Jiří Hynek, voorzitter van de vereniging van wapen- en defensie-industrie, deelnemen. Jiří Drahoš, voorzitter van de Academie van Wetenschappen, wordt gesteund door de christen-democraten (KDU) en de Mayor’s Party (STAN).

BRON: Journalistenwatch.comAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.