BREAKING NEWS – ZA: Meer verstoringen bij Olifantspoort, de stad lijdt.

284

De Olifantspoort Waterfabriek wordt sinds gisteren (donderdag) weer belegerd door leden van een lokale de bevolkingsgroep en er wordt geen water gepompt, waardoor de reservoirs van de stad op een alarmerend laag niveau blijven.

Vorige week werd de fabriek ook gesloten voor twee dagen terwijl een andere bevolkingsgroep protesteerde bij de fabriek en naar verluidt een werknemer mishandelde en de sleutels nam.

Communicatie en marketing manager van Polokwane Gemeente, Matshidiso Mothapo zei eerder vanochtend (vrijdag) tegen Polokwane Observer dat de gemeente alleen een melding heeft ontvangen van Lepelle Northern Water (LNW), exploitant van de installatie, dat de Olifantspoort Centrale twee dagen niet in werking is vanwege onrust onder de bevolkingsgroep. Mothapo verklaarde ook dat alle pogingen om meer informatie van LNW te verkrijgen nutteloos zijn.

Polokwane Observer heeft meerdere keren gebeld naar het mobiele nummer van LNW-woordvoerder Simon Mpamonyane, zonder succes of te werden teruggebeld. De receptiebalie bij LNW kon Mpamonyane voor de laatste twee dagen niet lokaliseren en bevestigde dat de hoofdbestuurder van LNW, Phineas Legodi buiten de provincie is en pas volgende week terug zal zijn.

Limpopo Politiewoordvoerder, Moatshe Ngoepe was in dit geval niet op de hoogte van een politieoptreden in deze zaak.

Mothapo zei dat de niveaus van de reservoirs van de stad lager zijn dan 20% en dat het Potgieter Avenue reservoir leeg is. “De bewoners worden verzocht om water spaarzaam te gebruiken terwijl de gemeente watertankers waar nodig inzet,” zei Mothapo.

 AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.