EU Chief: We hebben open grenzen nodig om het populisme tegen te houden.

343

Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, heeft in Wenen opmerkingen gemaakt waarin hij waarschuwde voor de “destructieve gevoelens” van degenen die zich verzetten tegen de voortdurende invasie van migranten en de opkomst van het populisme in Europa aan de kaak stelden.

Na een ontmoeting met de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz, wiens coalitieregering een reeks nieuwe beleidsmaatregelen ten uitvoer heeft gelegd om de grenscontroles aan te scherpen en het land te ontdoen van ongewenste illegale immigranten, heeft Tusk losjes aangekondigde bedreigingen uitgezonden die duidelijk gericht zijn tegen de Oostenrijkse leiders en hun ideologische bondgenoten in andere Europese regeringen, zoals Hongarije en Polen, waar Tusk onlangs nog als premier heeft gefungeerd.

“Als het gaat om het beheer van illegale migratie, hebben kanselier Kurz en ik het al vele malen besproken, en wij hebben gelijkaardige meningen,” aldus Tusk. “Migratie zal nog vele jaren een uitdaging blijven, en daarom willen we een oplossing vinden die ervoor zorgt dat de EU – samen met de nationale staten – toekomstige migratiestromen efficiënt kan beheren zonder nieuwe scheidslijnen in Europa te creëren.

“Het is mogelijk, maar natuurlijk moeten alle partijen compromissen sluiten. Bovenal moeten we een einde maken aan de destructieve emoties rond het vraagstuk van de verplaatsing van bedrijven, omdat ze populisme blijven aanwakkeren en Europa verder verdelen. Als deze kwestie de komende maanden niet door de ministers worden opgelost, zullen we tijdens de Europese Raad in juni een oplossing moeten vinden.”

Het lijkt erop dat juni een cruciale maand zou kunnen worden voor de richting van Europa, en dat het een escalatie zou kunnen zijn van de repressieve maatregelen die globalisten en supranationale organen hebben genomen tegen naties die weigeren te buigen voor de eisen van Tusk, Soros en de rest van hun koek in de internationalistische cabal.

Vorige week stelde de Hongaarse premier Viktor Orban een ultimatum samen van de Belgische minister-president Charles Michel, waarin Michel erop wees dat “geweld” gebruikt kan worden tegen landen in Midden-Europa die weigeren een ‘quota voor hervestiging van vluchtelingen’ te accepteren.

“Het voorzitterschap van Fidesz heeft gisteren de aankondiging van de Belgische Minister besproken, dat zij – indien nodig met geweld – de landen van Midden-Europa, inclusief Hongarije, zullen verplichten om migranten te aanvaarden,” zei Orban. “Volgens hun plan zal dit in juni gebeuren tijdens de top van premiers in Brussel”.

PM Orban bracht onlangs zijn eerste bezoek aan Wenen sinds de 31-jarige Kurz werd beëdigd als kanselier, en beide leiders beloofden de banden tussen hun naties te versterken en samen te werken om de invasie van voornamelijk islamitische migranten uit Afrika en het Midden-Oosten een halt toe te roepen.

“We moeten illegale migratie een halt toeroepen om de veiligheid over het hele blok te waarborgen”, zei Kurz op een gezamenlijke persconferentie met Orban. “Ik ben blij dat er de afgelopen jaren in veel Europese landen een mentaliteitsverandering heeft plaatsgevonden”.

In de tweede helft van 2018 zal Oostenrijk het roulerend voorzitterschap van de Europese Raad op zich nemen. Kanselier Kurz heeft aangekondigd dat hij een bijeenkomst met staatshoofden van de EU zal organiseren om illegale immigratie en daarmee samenhangende veiligheidskwesties aan te pakken.

BRON: Newswars.comAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.