Vluchtelingengezin in Duitsland ontvangt meer dan 7.300 euro per maand.

479

De gegevens van de tienkoppige vluchtelingenfamilie zijn waarschijnlijk uit een immigratiebureau in het district Leipzig gelekt. Nadat de beslissing van het Duitse immigratiebureau op internet was verschenen, veroorzaakte het een opschudding.

Kai Wegner, Parlementslid uit Berlijn, zei: “Het is schandalig dat onze sociale bijstand sommige vluchtelingengezinnen een inkomen geeft waarvan de gewone verdieners alleen maar kunnen dromen… Wetten moeten zo snel mogelijk worden aangepast”.

Volgens de krant Bild am Sonntag zijn meer dan twee jaar na het begin van de vluchtelingencrisis 57.693 asielprocedures nog steeds open en loopt elke vierde procedure meer dan 15 maanden. De asielzoekers die zo lang op een besluit wachten, ontvangen zowel uitkeringen als sociale bijstand.

Hierdoor worden de betalingen aan asielzoekers verdubbeld en worden de huurkosten overgenomen. Voor de 14.000 lopende zaken, die meer dan 15 maanden in behandeling zijn, bedragen de extra uitgaven ten minste 33 miljoen euro per jaar.

BRON: Voice of EuropeAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.