VN importeert Afrikaanse “vluchtelingen” naar Italië – Per vliegtuig.

459

De Verenigde Naties vervoeren nu “asielzoekers” van Afrika naar Italië per vliegtuig, zo heeft het VN-Vluchtelingenagentschap (UNHCR) aangetoond.

UNHCR Italia plaatste een foto en korte aankondiging over de aankomst van 150′ vluchtelingen’ die vanuit Libië uit Italië aankwamen in de nacht.

“Op dit moment: 150 vluchtelingen landen veilig in Italië met de tweede UNHCR evacuatievlucht uit Libië,” aldus de tweet.

In een latere officiële verklaring onthulde de VN dat zij meer dan 1.000 migranten, in deze nieuwe poging, hebben verplaatst, waarbij meer dan 300 asielzoekers rechtstreeks naar Italië werden overgebracht en bijna 800 migranten in Niger werden vastgehouden in afwachting van hun overplaatsing “door middel van hervestiging of andere duurzame oplossingen” – wat ook zou kunnen betekenen dat hun eindbestemmingen uiteindelijk Europa zouden kunnen zijn. Daarnaast hoopt het bureau in de loop van het jaar nog minstens 1.000 Afrikanen te “evacueren”.

“Sinds november heeft de UNHCR, het VN-agentschap voor vluchtelingen, meer dan 1000 zeer kwetsbare vluchtelingen uit Libië geëvacueerd en zoekt naar duurzame oplossingen voor hen in derde wereldlanden. Afgelopen dinsdagavond bracht een vliegtuig 128 vluchtelingen van Tripoli naar Niamey, in Niger, en gisteren, woensdag, 14 vluchtelingen, en met de tweede vlucht, kwamen 150 vluchtelingen vanuit Tripoli in Rome aan. Zo zijn er in totaal 1.084 vluchtelingen geëvacueerd vanaf het begin van de UNHCR-operaties in drie maanden tijd.”

Dit nieuws viel niet in goeie aarde bij de italianen en uitte hun woede in antwoorden op de UNHCR tweet.

“s Nachts, in het geheim. Het beseffen van dat burgers machteloos zijn. Dat is een manier van oorlog. Je kunt nog zo schreeuwen dat italianen’ Fascisten’ zijn. Er is maar één soort fascist: degenen die zichzelf op dwingen bij anderen en ze harder straffen wanneer ze zich daartegen verzetten,” schreef een gebruiker.

“Na 4 maart misschien zal het niet zo gemakkelijk zijn om Italië met shit te vullen,” zei een andere gebruiker, verwijzend naar de verkiezingen in Italië die het gezicht van de Europese politiek zou kunnen veranderen, aangezien een coalitie van anti-migrant, Euroskeptische partijen Matteo Salvini zou kunnen winnen en Matteo Salvini in de belangrijkste ministeriële positie zou kunnen brengen.

Salvini heeft zich ertoe gedwongen ten minste 500.000 migranten uit te zetten en de grenzen van Italië te sluiten.

Het is vrij algemeen bekend geworden dat niet-gouvernementele organisaties (NGO’ s) en internationale instanties zoals de UNHCR, in overleg met mensenhandelaars, hebben samengewerkt om duizenden migranten te helpen bij hun reizen over de Middellandse Zee, die in veel gevallen effectief dienst doen als veerdienst voor illegale immigranten. De toevoeging van luchtvervoer kan echter voor velen als een verrassing overkomen.

BRON: Newswar.comAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.