ZA: Man mag blij zijn om levend te zijn na plaasaanval in Melkrivier.

281

De andere twee kogels raakten hem in zijn schouder. Slechts één kogel werd verwijderd donderdagmiddag 8 februari 2018, en Henrico zal tot maandag moeten wachten om te kunnen bepalen wanneer de resterende kogel kan worden verwijderd.

Chrisna Henrico Van der Merwe, de zus van Henrico, vertelde Maroela Media vrijdag dat haar broer sindsdien uit het ziekenhuis is ontslagen en sterke pijnstillende medicatie en antibiotica heeft.

“Het begon uiteindelijk beter te gaan met hem nadat een privé dokter in Bela hem beloofde te behandelen, omdat hij sinds de aanval in een staatsziekenhuis was geweest en scans onderging, maar niet werden gebruikt om de kogels te verwijderen. Zijn wonden werden ook niet goed gereinigd “, aldus Van der Merwe.

“De huisarts zorgde ervoor dat Berdus uit het ziekenhuis werd ontslagen en zorgde ook voor transport van het ziekenhuis naar zijn praktijk toe. De kogel zat in zijn schouder vast en de dokter kon hem bij zijn praktijk weghalen. Ook zijn wonden werden voor het eerst wel goed gereinigd. De arts heeft mijn broer thuis laten herstellen, zodat hij niet langer te maken had met de ergernissen in het staatsziekenhuis. We verkiezen dit omdat hij en zijn verloofde nu samen kunnen zijn en de trauma kunnen verwerken, terwijl toen hij in het staatsziekenhuis was mekaar toen niet konden zien”.

Henrico en zijn verloofde, Estelle Nieuwenhuys, wonen momenteel bij familie in Bela-Bela. Maandag moet hij naar een orthopedisch ziekenhuis, waarna verdere medische behandeling worden bepaald.

Maroela Media meldde eerder dat hij en zijn verloofde dinsdagavond om ongeveer 21.00 uur door drie gewapende verdachten op een boerderij buiten Vaalwater werden aangevallen. Ze zaten alleen in het huis op een boerderij in het Melkrivier gebied waar Henrico de boerderij voor iemand beheert.

Het is niet duidelijk hoe lang de aanvallers in huis waren. Henrico en Nieuwenhuys raakten betrokken bij een worsteling met de verdachten, waarbij Henrico drie keer werd neergeschoten en aangevallen. De aanvallers schoten ook Nieuwenhuys maar schramde haar gelukkig alleen maar.

De aanvallers waren gevlucht met elektrische spullen en een pistool.

Luitenant-kolonel Moatshe Ngoepe De woordvoerder van de provinciale politie zei vrijdag tegen Maroela Media dat niemand in verband met het incident is gearresteerd.

De politie van Dorset onderzoekt een zaak van roofoverval en poging tot moord. Het onderzoek wordt voortgezet.

Sindsdien heeft Van der Merwe een trustfonds opgericht om haar broer te helpen met zijn medische kosten, omdat hij nu geen medische hulp meer heeft.

Mensen die een bijdrage willen leveren kunnen haar een e-mail sturen naar chrisnah83@gmail.com

BRON: South Africa TodayAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.