Afrikaanse migrant valt Italiaanse arbeider aan omdat er geen WiFi is.

337

Een zesentwintigjarige Senegalese migrant viel een arbeider van een asielcentrum in de Italiaanse stad Cassino aan nadat hij klaagde over de plaats zonder Wi-fi, aldus de Italiaanse krant Ciociaria Oggi.

De man vroeg voortdurend naar een Wi-fi-signaal en toonde een dreigende gedrag toen zijn verzoeken onbeantwoord bleven. Even later besloot hij de migrantenwerknemer aan te vallen.

Gelukkig raakte de arbeider van het asielcentrum niet gewond. De migrant werd aangegeven bij de politie voor ernstige bedreigingen.

Dit is niet het eerste Wi-Fi-gerelateerde geschil in de stad Cassino. Eerdere asielzoekers protesteerden voor de lokale politiebureau vanwege het gebrek aan toegang tot het Wi-Fi-netwerk.

Burgemeester Carlo Maria D’ Alessandro van Cassino, zei dat hij na een aantal incidenten nieuwe veiligheidsmaatregelen wil invoeren. In de stad is er ook een golf van drugsmisbruik en gewelddadige criminaliteit.

“We nemen alle nodige maatregelen om de bewoners te beschermen”, benadrukte hij. We hebben een project gefinancierd van 850.000 euro dat onder andere de activering en installatie van nieuwe camera’s, die rechtstreeks verbonden zijn met de operatiekamers van de politie, mogelijk maakt”, aldus de burgemeester.

BRON: Voice of EuropeAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.