Assange haalt uit naar Facebook: ”onverstandig persoonlijke gegevens aan een megalomaan over te laten, die zijn eigen volgers als domme schapen ziet”

930

In de fallout van het Facebook data schandaal, herinnerde Julian Assange zijn volgers dat het zeer onverstandig is om persoonlijke gegevens aan een megalomaan over te laten, die zijn eigen volgers als domme schapen ziet.

Assange herinnerde zich een uitwisseling met een naamloze vriend onmiddellijk nadat de bètaversie van de sociale media-gigant in 2003 werd gelanceerd. Hij vertelde hoe Mark Zuckerberg verrast was dat de eerste ”domme gebruikers” onmiddellijk het nieuw gelanceerde platform vertrouwden met hun privégegevens.

Zuckerberg heeft totaal geen respect voor de privacy van zijn gebruikers. Onlangs is dit bevestigd toen naar buiten kwam dat er moeiteloos gegevens van meer dan 50 miljoen Facebook-accounts werden verzameld, geanalyseerd en werden misbruikt door Cambridge Analytica, gevestigd in Londen. Het schandaal leidde ertoe dat duizenden Facebook-gebruikers hun accounts verwijderden.

Oprichter van SpaceX en oprichter van Tesla, Elon Musk en zelfs de oprichter van WhatsApp, Brian Acton, distantieerden zich van Zuckerberg. Ze sloten zich aan bij de sceptische Facebook-gebruikers die hun accounts afsloten.

BRON: https://www.rt.com/news/422197-assange-facebook-megalomaniac-zuckerberg/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.