Bijna 75% van de jonge kinderen in Antwerpen heeft een migrantenachtergrond

816

Omvolking. Steeds meer kinderen in het Belgische Antwerpen hebben een migrantenachtergrond. Hoewel het aantal autochtone Belgen afneemt, neemt het aantal mensen met een migratieachtergrond enorm toe. Statistieken van het stadskantoor laten zien dat in de groep kinderen tussen 0 en 9 jaar 74,10% een migrantenachtergrond heeft. In de groep tussen 10 en 19 jaar is het aantal kinderen met een niet-Belgische achtergrond bijna 70%.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

De cijfers tonen een snelle bevolkingsverandering van de stad. Een steeds toenemende groep aantal inwoners van de op één na grootste stad van België is van buitenlandse origine. Op dit moment heeft 58% van de inwoners van de stad een migrantenachtergrond. De meeste daarvan zijn Noord-Afrikanen.

Het toenemende aantal mensen met een migratieachtergrond heeft ook gevolgen voor de werkloosheid. Bijna 75% van de werklozen in Antwerpen komt uit deze groep.

BRON: https://voiceofeurope.com/2018/03/almost-75-of-young-children-in-belgiums-second-largest-city-have-migrant-backgrounds/

 


AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.