Duitse tienermeisje vermoord: ze weigerde zich tot islam te bekeren.

1820

De 18-jarige Mireille B. werd maandag in de stad Flensburg door haar Afghaanse vriend Ahmad doodgestoken, aldus de Duitse krant Bild.

Een familievriend van Mireille vertelt aan Bild: “Ahmad en Mireille zijn sinds 30 januari 2016 een echtpaar. Ze hadden veel ruzie omdat hij wilde dat ze een hoofddoek droeg en zich bekeerde tot de islam, maar daar was ze niet zo zeker van.

“Elke keer dat ze zonder hoofddoek rondliep, liep het weer uit op een ruzie”, zegt hij. De vriend voegde eraan toe: “Ahmad was een ‘jaloerse man’ die haar altijd al wilde besturen. Toen ik haar elke keer ontmoette, belde hij haar om de twee minuten op om te weten waar ze mee bezig was.

Volgens het Openbaar Ministerie is dader Ahmad G. in 2015 als alleenstaande vluchteling in Duitsland aangekomen. Een woordvoerder van de stad Flensburg zegt dat Ahmad’s asielaanvraag is afgewezen en dat hij daartegen in beroep was gegaan.

Mireille woonde alleen in een appartement waar ze vermoord werd aangetroffen. De moordenaar gaf toe dat een laatste argument over de Islam de moord teweegbracht.

BRON: Voice of EuropeAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.