“Groot-Brittannië moet interveniëren in het debat over SA-grondbezit”

290

Janice Atkinson’, die het rechtse en pro-Brexit Europa van Nationale Staten en Vrijheidsfractie – de kleinste partij die in het Europees Parlement vertegenwoordigd is, schreef op 27 februari de brief’ op dezelfde dag dat de door het EVF gesteunde motie om een grondwetswijziging met betrekking tot onteigening van land te overwegen, met overweldigende meerderheid werd aangenomen. Ze zei dat ze een regelmatige bezoeker van Zuid-Afrika was en de “bewogen geschiedenis van het land jarenlang had gevolgd”.

Ze richtte zich ook op Julius Malema’ die de motie sponsorde.

“Malema is een gevaarlijk individu dat landbouwterreur en moord aanmoedigt”, schreef ze.

Ze vroeg zich ook af hoe onteigening van land zonder compensatie zou kunnen gebeuren zonder de economische groei en radicale economische transformatie van de voedselzekerheid te schaden.

“Ik zie niet in hoe dit ten uitvoer kan worden gebracht om het bovenstaande te waarborgen en ook om te voorkomen dat er nog meer gevallen van martelingen en moorden op landbouwbedrijven plaatsvinden.

“Boris, Zuid-Afrika staat op het punt een tweede Zimbabwe te worden. Sterker nog, ‘De Zuid-Afrikaanse parlementariër Corne Mulder – een architect van de huidige Zuid-Afrikaanse grondwet – vreest dat de aanloop naar de algemene verkiezingen in mei 2019 en daarna’ dat Zuid-Afrika (sic) in een Rwandese situatie terecht zou kunnen komen’ die de Zimbabwaanse analogie helemaal omzeilt’, schrijft ze.

Atkinson zei dat de Britse regering een “plicht” heeft tegenover Zuid-Afrika.

“Onze culturele banden, handelspartnerschap en als Commonwealth-lid’ is het onze plicht om in te stappen en te bemiddelen. Al veel te lang, heeft het hardnekkige links van het ANC de controle, hun beleid dat door het EVF is vormgegeven, omdat zij stemmen verliezen aan de retoriek van het EVF van haatverslaafde racisme en een belofte aan onder geschoolde Zuid-Afrikanen dat alles goed zal zijn als zij alleen maar de boerderijen en bedrijven van de blanke mensen innemen,” concludeerde ze.

Times LiveAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.