Hoe de Stasi terugkeerde naar Duitsland om de perfecte politiestaat te creëren

1558

In de zomer van 2018 zal de Duitse deelstaat Beieren de strengste politiewetten sinds 1945 hebben. De politie zal voortaan handgranaten mogen dragen en online chats kunnen infiltreren zonder zelfs maar een vermoeden te hebben van concrete misdaden.

De scheidslijn tussen politie en inlichtingendiensten zal ook onduidelijk worden. De wet wordt gesponsord door de CSU, de zusterpartij van CDU van Merkel en zal waarschijnlijk zonder enige weerstand doorzeilen.

Dit plan geeft de politie ongekende autoriteit om burgers te monitoren. Experts praten sinds 1945 over de strengste wetten. Het heeft alle kenmerken van een gecombineerde politie- en inlichtingendienst. De uitvoerende macht mag onderzoeken zonder enige aanwijzing voor een misdrijf.

Politieagenten mogen brieven in beslag nemen, IT-systemen doorzoeken, undercover personeel inzetten en lichaamscamera’s dragen. De oppositie protesteert, maar grotendeels tevergeefs vanwege de meerderheid van de CDU-CSU in het parlement.

Sommigen zijn bang dat deze wetten model kunnen worden voor heel Duitsland. In feite vinden soortgelijke ontwikkelingen momenteel in Flensburg plaats. Gebieden in de stad Flensburg werden recentelijk gedefinieerd als gevaarlijke plaatsen die de politie vier weken lang een verhoogde militaire macht gaven.

Een toename van gewelddadige misdaden en diefstal in Flensburg maakte deze nieuwe maatregelen mogelijk. Vooral getroffen door deze nieuwe maatregelen zullen jongeren zijn, die nu zonder achterdocht kunnen worden doorzocht, zeer vergelijkbaar met het “Stop en fouilleer” -beleid dat in andere Europese landen is ingevoerd. Het is allemaal in de naam van het herwinnen van de controle over de binnensteden na het mislukte open grensbeleid van Merkel.

Dit alles in combinatie met NetzDG schendt de individuele rechten. NetzDG is een online censuurwet die overdreven is en zelfs zijn eigen architect Heiko Massa van de Socialistische Democratische Partij (SPD), die nu de minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland is, heeft getroffen.

In plaats van de grens te beschermen, kiezen Duitse politici er in toenemende mate voor om hun burgers en binnensteden te politioneren en inbreuk te maken op burgerlijke vrijheden omwille van de valse belofte van veiligheid. Ondertussen wordt de belangrijkste reden voor deze problemen genegeerd en worden de deportaties bij elke beurt belemmerd. Zoals Benjamin Franklin ooit zei: “Zij die essentiële vrijheid opgeven, om een ​​beetje tijdelijke veiligheid te kopen, verdienen noch vrijheid, noch veiligheid”.AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.