ISIS onthoofdingsvideo’s ontzettend populair op Duitse migrantenscholen

3878

De problemen op Duitse scholen waar migranten de meerderheid zijn, lopen uit de hand. Aldus Heinz-Peter Meidinger. De voorzitter van de Duitse lerarenvereniging, tegen de Duitse krant Bild.

In een interview zegt Meidinger dat het aantal aanvallen op leraren op scholen voor migranten toeneemt en dat verschillende scholen al privébeveiliging nodig hebben. Kinderen nemen zelfs messen en pepperspray mee.

Wanneer de voorzitter van de Duitse lerarenvereniging wordt gevraagd of de verspreiding van een ISIS-onthoofdingvideo op een Berlijnse school een op zichzelf staand geval is, zegt hij:

“Helaas zijn dit niet langer individuele gevallen, zelfs niet bij zeer jonge studenten op basisscholen. Dergelijke incidenten bestaan op veel scholen in Duitsland. Eén ding is zeker: wrede gewelddadige video’s in sociale netwerken zijn al lang geleden in het studentenleven gearriveerd. In chatforums zoals WhatsApp verspreiden films zoals de beschreven ISIS-onthoofingsvideo zich als een lopend vuurtje. ”

Meidinger zegt dat er een groeiende “polarisatie en verslechtering” is op scholen in stedelijke gebieden. “Een Joods meisje werd door haar klasgenoten met de dood bedreigd en keer op keer zijn er anti-semitische aanvallen in Berlijn”,

“Sommige scholen worden nu beschermd door particuliere beveiligingsmedewerkers,” zegt Meidinger. “Ze moeten zorgen voor veiligheid in de gebouwen, op de schoolpleinen en bij de ingangen. Hoewel dit synoniem is met een capitulatie in termen van pedagogie, is het ook begrijpelijk, omdat studenten keer op keer messen of pepperspray mee naar school brengen. ”

Meidinger waarschuwt dat vooruitgang op het gebied van integratie moet worden geboekt op verschillende probleemgebieden. Anders zou de situatie op de Duitse scholen uit de hand kunnen lopen en “dat kunnen we niet toestaan”, zegt hij.

BRON: https://voiceofeurope.com/2018/03/isis-beheading-videos-increasingly-popular-among-migrant-school-children-in-germany/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.