Klimaat van censuur.

527

Terwijl bijna alle journalisten, zoals de konijnen, naar de coalitie-wachtrijen staren om aan de orakels te werken over het ontstaan van de volgende regering, is het land rustig en snel gewend geraakt aan een slechte erfenis van de nog uitvoerende regering: de Netwerkhandhavingswet.

Het debat over het censuur-effect en de beperking van de vrijheid van meningsuiting kwam in januari kort terug, maar nu is er weer vrede. Alleen de geheime censuur is enthousiast om te bestrijden en te blokkeren.

Het vergiftigen van het communicatieklimaat wordt niet gestopt, integendeel: er is een klimaatverandering die leidt tot censuur. Pogo werpt een paar schijnwerpers op een land dat lijkt te leren leven met censuur, in plaats van eindelijk hardop te protesteren tegen een wet die de weg daarvoor heeft geëffend.

Dit lijkt ook zo grotesk, omdat voor die tijd opmerkelijke grondwettelijke advocaten en mogelijk getroffen personen zich tegen de wet keerden en uiteindelijk slechts een kleine groep leden van de Bondsdag erdoorheen kwam.

BRON: Journalistenwatch.comAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.