Paus Francis vergeeft 4.444 pedofiele priesters in Australië.

1625

De Oostenrijkse commissie rapporteerde dat niet alleen de priesters vergeven werden door het Vaticaan voor hun misdaden, maar beschuldigingen werden “onder het tapijt geveegd” en nooit gerapporteerd aan de politie.

Na jaren van toenemende druk om de beweringen van pedofilie te onderzoeken, heeft Canberra eindelijk de Koninklijke Commissie voor institutionele reacties op seksueel misbruik van kinderen opgericht en de omvang van de geheimhouding van de katholieke kerk was verbazingwekkend.

Tijdens hun onderzoek ontdekte het comité ook een vorm van intimidatie en geheimhouding van getuigen. Gail Furness, de advocaat belast met vragen bij het onderzoek van Sydney, zei in een verklaring:

“Tussen 1950 en 2010 waren in totaal zeven procent van de priesters vermeende daders”.

“De berekeningen waren deprimerend vergelijkbaar. Kinderen werden genegeerd of erger nog, gestraft. Beweringen zijn niet onderzocht. Priesters en religieuzen (figuren) werden verplaatst “.

“De parochies of gemeenschappen waarnaar ze zijn verplaatst, wisten niets van hun verleden. Documenten werden niet bewaard of vernietigd. Geheimhouding prevaleerde zoals dekkingen.”

BRON: Your News WireAMN

4 reacties op “Paus Francis vergeeft 4.444 pedofiele priesters in Australië.

  1. Zeepertje

    Perfekte site Sjouke! Heb m op m’n SOURCES geplaatst en zal er vanaf tappen in mijn daily “ZEEPERPAPER” op diverse social media platforms! #KEEPUPTHEGOODWORK
    groet Zeepertje

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.