Russische regering aan EU: VS bereidt de inzet van kernwapens in Europa.

893

De zogenaamde gezamenlijke kernmissies, waarbij Europese niet-nucleaire wapenstaten het gebruik van Amerikaanse niet-strategische kernwapens toepassen, zijn een ernstige schending van het Non-proliferatieverdrag, aldus Lavrov tijdens de ontwapeningsconferentie in Genève afgelopen woensdag:

“We moeten iedereen duidelijk maken dat het Amerikaanse leger de strijdkrachten van Europese landen voorbereidt op het gebruik van tactische kernwapens tegen Rusland op deze manier.”

De Russische topdiplomaat wees erop dat de Verenigde Staten het enige land ter wereld is dat al kernwapens tegen een natie had gebruikt. Hij hoopt dat de Europeanen zich sterk zullen verzetten tegen het gebruik van nieuwe massavernietigingswapens in hun land.

In tegenstelling tot de Verenigde Staten beschikt Rusland niet over operationele tactische kernwapens, noch traint het hun inzet. “We slaan deze munitie op in kampen op ons grondgebied”, aldus Lavrov. Het feit dat de Verenigde Staten hun tactische kernwapens in Europa gebruiksklaar houden, is “niet alleen een rudiment van de Koude Oorlog, maar ook een uiterst agressieve houding”.

BRON: anonymousnews.ruAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.