Syrische vluchtelingen steunen Geert Wilders, omdat hij de gevaren van de islam begrijpt.

608

Een van Europa’s grootste Syrisch-christelijke gemeenschappen bevindt zich in de Nederlandse stad Enschede. Bij de laatste verkiezingen kreeg de Vrijheidspartij veel stemmen van de 8.000 christenen.

“De Vrijheidspartij begrijpt hoe gevaarlijk moslims zijn”, zegt Gabriel, christelijke ondernemer uit Enschede. Hij verzet zich tegen de bouw van een nieuwe moskee in Enschede: “Zo’n grote moskee is niet nodig, wij als christenen zijn gevlucht vanwege de moslims, je moet integreren of je kunt beter weggaan.

De voorzitter van de Arameese Federatie, Erwin Ilgun, zegt dat er een tendens is om op de Vrijheidspartij van Wilders te stemmen. “Sinds enkele jaren wint de PVV duidelijk aan populariteit”, zegt hij. “De discussie over de nieuwe moskee van de stad is duidelijk een punt van discussie.

Een christelijke vluchteling uit Turkije zegt niet verbaasd te zijn over de populariteit van de Vrijheidspartij. Abraham Beth Arsan zegt: “Syrisch-Orthodoxe christenen vluchtten uit de islamitische wereld. We zijn gevlucht omdat ons geloof verboden was. We zijn altijd onderdrukt geweest.

Een academische studie van onderzoeker Jan Schukkink toonde aan dat Syrische christenen zeer goed geïntegreerd zijn en andere niet-westerse migrantengroepen ver voor zijn.

BRON: Voice of EuropeAMN

1 reactie op “Syrische vluchtelingen steunen Geert Wilders, omdat hij de gevaren van de islam begrijpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.