Zuid Afrikaanse blanke boeren vragen Trump om hen naar de USA te migreren.

788

De petitie roept de Amerikaanse leider op om “de stappen te ondernemen die nodig zijn om een noodimmigratieplan te lanceren dat blanke Boeren in staat stelt naar de Verenigde Staten te komen”. Boer is de term die gebruikt wordt om Zuid-Afrikanen van Nederlandse, Duitse of Hugenootse afkomst aan te duiden, die ook wel Afrikaners worden genoemd.

De petitie suggereert dat Trump moet ophouden vluchtelingen uit Somalië en het Midden-Oosten toe te laten, omdat ze beweren dat ze “niet goed kunnen worden gescreend” en in plaats daarvan blanke Zuid-Afrikanen het land binnenlaten. Ze “kunnen gemakkelijk worden gescreend en beschikken ook over vaardigheden die ze compatibel maken met onze cultuur en beschaving”, zegt de petitie.

Een soortgelijk verzoekschrift, waarin de voorzitter van de Europese Unie Jean-Claude Juncker, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier Theresa May werd opgeroepen om blanke Zuid-Afrikanen toe te laten tot de EU-landen, heeft bijna 17.000 handtekeningen gekregen.

Het parlement van Zuid-Afrika stemde ervoor om blanke Zuid-Afrikaanse boeren van hun land te verwijderen zonder hen compensatie te betalen tijdens een belangrijke referendum afgelopen dinsdag, aldus news.com.au.

De ontwerpresolutie werd gesteund, maar geamendeerd door het regerend Afrikaans Nationaal Congres (ANC), waarbij de partij hervormingen beloofde om de rassenverschillen in het grondbezit aan te pakken.

De wetgevers stemden overweldigend vóór de beweging, met de motie die 241-83 overging.

Het was een belangrijk onderdeel van het platform van de onlangs verkozen president Cyril Ramaphosa. Ramaphosa, die de visie van Nelson Mandela op Zuid-Afrika al lang steunt, is vorige maand in functie getreden ter vervanging van voormalig president Jacob Zuma.

Meer dan twee decennia nadat er in Zuid-Afrika een einde kwam aan de heerschappij van de blanke minderheid, is het meeste winstgevende landbouwareaal van het land in handen van blanke bewoners. Uit een recente grondaudit van Agri SA, een Zuid-Afrikaanse vereniging van landbouwindustrieën, is gebleken dat blanke boeren nog steeds 73 procent van de winstgevende landbouwgrond in handen hebben.

Agri SA uitte haar bezorgdheid over het stemmen in het parlement en zei dat hoewel Agri SA verklaarde dat het “volledig begrip heeft voor de noodzaak van landhervorming en de frustratie over het schijnbaar langzame proces en zich inzet voor ordelijke en duurzame landhervormingen… de politiek en emotie domineerden het debat.

Dan Kriek, voorzitter van Agri SA, waarschuwde dat de rechten van alle bezitters van onroerend goed in Zuid-Afrika op het spel staan. Hij zei dat de wijziging van de grondwetsbepaling van het land een stap terug zou betekenen in een verleden waarin de bescherming van eigendomsrechten niet over de hele linie wordt toegepast.

Ramaphosa drong er bij de mensen in Zuid-Afrika op aan niet in paniek te raken over de uitslag van de verkiezingen.

De afdeling Coöperatieve Governance en Traditional Affairs van Zuid-Afrika heeft dat sentiment in een reeks tweets herhaald. “Dit is een ernstige zaak. Het zal worden behandeld door middel van een dialoog en op een stabiele manier. U hoeft geen oorlogstrommels te slaan en onnodige paniek te zaaien! Zuid-Afrika behoort toe aan allen die erin leven! aldus het CGTA.

“Bij het aanpakken van de landkwestie zorgen we ervoor dat het land rechtvaardig wordt verdeeld onder onze armen op een manier die blijvende stabiliteit garandeert”, voegde het CGTA eraan toe.

Eerder tweette de afdeling:”Het land is ons erfgoed, onze identiteit en in wezen onze waardigheid. We zijn het aan onze kinderen verplicht om de mythe te ontkrachten dat Afrikanen niet geïnteresseerd zijn in commerciële landbouw”.

“We zullen het leven van Zuid-Afrikanen blijven verbeteren door moeilijke beslissingen te nemen. Dit is een moment waarop we allemaal dit probleem moeten aanpakken en overwinnen,” voegde het CGTA eraan toe, met inbegrip van de hashtag “#LandExpropriëteit”.

Julius Malema, de leider van de oppositiepartij van de Economic Freedom Fighters, die de motie invoerde tegen het parlement, vertelde tegen de wetgevers: “We moeten ophouden laf te zijn. We moeten stoppen met werken onder de blanke minderheden die worden geregeerd door angst voor het onbekende als het gaat om onteigening van land zonder compensatie”.

Hij zei dat onteigening van land een einde zou maken aan ongelijkheid, veroorzaakt door “criminelen die ons land stal”.

Malema zei ook “de tijd voor verzoening in Zuid-Afrika “is voorbij,” rapporteerde News. com. au. “Nu is de tijd voor gerechtigheid,” zei hij, “We moeten ervoor zorgen dat we de waardigheid van ons volk herstellen zonder de misdadigers te compenseren die ons land hebben gestolen”.

Malema is een groot voorstander geweest van het in beslag nemen van land van blanke boeren en zei in 2016 dat hij “niet opriep tot de slachting van blanke mensen – op zijn minst, voor nu”.

De makers van de petitie eisten dat Trump blanke Zuid-Afrikanen in de Verenigde Staten zou moeten toelaten als vluchteling omdat ze beweren dat het “stijgende aantal moorden, samen met de campagne om blanken van hun geschiedenis, cultuur, boerderijen, eigendommen en banen in bezit te nemen, onvermijdelijk zal leiden tot een volledige genocide op de blanke bevolking van Zuid-Afrika” indien de Verenigde Staten niet “bemiddeld”.,

In oktober vorig jaar hebben duizenden blanke demonstranten in heel Zuid-Afrika de straat opgegaan om te protesteren tegen een reeks dodelijke aanslagen in landelijke gebieden van het land. De demonstranten beweerden dat boeren eerder vermoord zouden worden dan de gemiddelde Zuid-Afrikaan, waarbij sommigen beweerden dat de aanvallen racistisch gemotiveerd waren.

Een onderzoek van de BBC afgelopen november heeft uitgewezen dat de bewering dat boeren meer kans lopen om te worden vermoord dan de gemiddelde Zuid-Afrikaan “niet wordt gestaafd door betrouwbare bronnen”.

De BBC stelde vast dat de moorden op de blanke boeren in Zuid-Afrika zich op het hoogste niveau bevinden sinds 2010-2011. De politiekorpsen van het land zegt dat er tussen april 2016 en maart 2017 74 mensen op boerderijen zijn vermoord, tegenover 58 in het voorgaande jaar. Die aantallen zijn echter een weerspiegeling van het aantal vermoorde boeren, landarbeiders en bezoekers van boerderijen, ongeacht ras, aldus de BBC.

Het is onduidelijk waar mensen die de petities ondertekenen op Change.org gevestigd zijn. De ondertekenaars noemen angst voor een “blanke genocide” als reden voor ondertekening, terwijl anderen gevoelens van blanke suprematie leken te uiten.

Een woordvoerder van Change.org vertelde Newsweek dat hij zou onderzoeken of de petities inbreuk maken op het bedrijfsbeleid en of de website van plan is actie te ondernemen.

BRON: Newsweek.comAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.