Corruptieschandaal EU bewust naar buiten gebracht om meer corruptie te verbergen?

973

Is het EU corruptieschandaal bij Raad van Europa bewust naar buiten gebracht om ergere corruptie uit de schijnwerpers te houden? Het zou me niks verbazen want we weten allemaal hoe de EU kliek in elkaar zit. Ze kunnen niks anders dan graaien, stelen, liegen en bedriegen.

Een rapport over corruptie binnen de Raad van Europa(RvE) zegt dat ten minste zeven leden sterk worden verdacht van corruptie en omkoping. De RvE is een instelling van de EU, die zich zogenaamd richt op het verbeteren van de ”mensenrechten en het beschermen van de democratie”.

De RvE-leden ontvingen steekpenningen en geschenken van de Azerbeidzjaanse overheid met als doel om niet negatief te berichten over schendingen van de mensenrechten in het land. Azerbeidzjan is ook lid van de RvE.

Op basis van een onderzoek uit september 2017 meldde RadioFreeEurope vorig jaar al dat: “De heersende elite van Azerbeidzjan jarenlang een geheim slushfonds van $ 2,9 miljard had om Europese politici te betalen en luxe aankopen te doen. Het onderzoek komt te midden van voortdurende beschuldigingen van mensenrechtenschendingen tegen de regering van president Ilham Aliyev“.

Het nieuwe onderzoek zegt dat de voormalige Italiaanse afgevaardigde Luca Volontè een belangrijke rol speelde in het ondermijnen van een rapport over de politieke gevangenen van Azerbeidzjan, meldde The Guardian.

Een van de initiatiefnemers van het onderzoek, de Nederlandse politicus Pieter Omtzigt(CDA), zegt dat er ingegrepen moet worden tegen EU corruptie. Toch is hij en zijn partij CDA nauw betrokken bij de EU en wellicht is dit misschien wel bewust in opdracht van de EU naar buiten gebracht met als doel, ergere corruptie binnen de EU uit de schijnwerpers te houden. Ieder geval stinkt dit zaakje van alle kanten en moeten we zo snel mogelijk van de EU af.

BRON: https://voiceofeurope.com/2018/04/several-council-of-europe-members-suspected-of-corruption-and-bribery/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.