Het wifi-signaal van je router kan worden gebruikt om een ​​3D-holografische kaart van je huis te maken

1037

Onderzoekers van de Technische Universiteit in München hebben een methode bedacht om een ​​holografische kaart van de binnenkant van gebouwen te maken met behulp van de microgolfstraling van wifi-signalen wanneer ze mensen en objecten weerkaatsen. Een verontrustende ontwikkeling.

We gebruiken de zwerfstraling van apparaten zoals routers of telefoons om een ​​driedimensionaal beeld van de omgeving te genereren,” vertelde Philipp Holl, een student die aan het project werkte. “Eigenlijk fungeert elk apparaat als een lamp met verschillende kleuren en verlicht het zijn omgeving. Door de langere golflengte van microgolfstraling in vergelijking met het zichtbare spectrum, kunnen de Wi-Fi-signalen veel materialen passeren, waardoor muren transparant lijken, bijna zoals glas.

Deze techniek zou kunnen worden gebruikt voor op de centimeter nauwkeurig volgen van objecten of personen binnenshuis.  Overheden kunnen deze technologie natuurlijk misbruiken met andere doeleinden, zoals massaspionage op het volk.

Zie hier een video hoe dit werkt: https://www.youtube.com/watch?v=vle2ssAWiFg

BRON: https://www.digitaltrends.com/cool-tech/wi-fi-radiation-transparent-walls/

 


AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.