Streekvervoer plat door staking. Niet de bestuurders maar de reiziger de dupe.

639

Het streekvervoer ligt vandaag en morgen plat door een staking. Regionale streekbussen en treinen rijden maandag en dinsdag niet. De mensen aan de top merken er weinig van. Ook omdat veel mensen een abonnement hebben, en er al voor betaald hebben. De mensen zijn hiervan de dupe, vooral de mensen die afhankelijk van het openbaar vervoer zijn.

Ik zie veel mensen reageren met de vraag waarom ze de reizigers niet gratis in laten stappen? Wat een veel betere manier van staken zou zijn. Helaas kan dit door kromme wetgeving niet, aangezien dan de bestuurders de dupe worden en niet de reizigers. In Nederland hebben werknemers recht om te staken. Het aanbieden van gratis vervoer valt onder het aanbieden van diensten en zal daarom afgekeurd worden als staken.

Het is al jaren bekend dat de FNV niet voor de werknemers staan maar voor de bestuurders. Altijd is de gewone man de dupe van hun acties. En de bestuurders? Nou? Die lachen zich rot!

Ik roep de reizigers met abonnement die hiervan de dupe zijn dan ook op een klacht bij het FNV of het betreffende vervoersbedrijf in te dienen voor de 48 uur dat ze niet kunnen reizen. 48 uur waar wel voor betaald is.

AMNAMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.