Franse auteur beboet voor het zeggen van de waarheid

879

De rechtbank van Parijs legde de Joods-Franse auteur Eric Zemmour een boete op van 5000 euro wegens het aanzetten tot haat tegen moslims, zo meldt TRT. In 2016 sprak Zemmour in een tv-interview over de ‘islamitische invasie’ waarmee Frankrijk werd geconfronteerd en waarschuwde hij voor de risico’s van een religieuze burgeroorlog in Frankrijk.

In hun uitspraak dinsdag vonden de rechters dat de Joods-Franse auteur in een tv-interview van 2016 aangezette tot haat tegen moslims.

Eric Zemmour is een immens populaire rechtse auteur, zijn grootste succes ‘De Franse zelfmoordenaar’ verkocht in 2015 meer dan een miljoen exemplaren.

In het litigieuze interview sprak Zemmour over de migrantencrisis als een ‘mosliminvasie’. Hij zei ook dat in een poging om een toekomstige religieuze burgeroorlog te voorkomen, de Franse moslims “moeten kiezen tussen hun religie en hun land”.

Dit was te veel voor de Parijse rechters die de scriptie van Zemmour als een “islamofobe toespraak” hebben gekarakteriseerd en Zemmour “voorbij de toegestane grenzen van het recht op vrijheid van meningsuiting” was gegaan.

In Frankrijk zal kritiek op migratie of islam vaak leiden tot een rechtszaak, zoals we onlangs hebben gezien met de justitiële kwesties die Marine le Pen tegenkomt voor haar eerdere tweets over ISIS.AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.