De socialistische regering van Spanje wil prikkeldraad van de grens tussen Europa en Afrika verwijderen

753

Spanje’s nieuwe minister van Binnenlandse Zaken kwam met een krankzinnig idee om de prikkeldraadsecties van de grens tussen Europa en Afrika te verwijderen. Reden, omdat migranten zich eraan zouden kunnen bezeren. Met Ceuta en Melilla heeft Spanje twee landsgrenzen op het Afrikaanse continent.

Hoewel de twintig meter lange hekken vaak gemakkelijk doorkruist worden door migranten die er overheen klimmen, zullen ze blijkbaar niet worden versterkt maar eerder verzwakt door de nieuwe socialistische Spaanse regering.

“Ik zal er alles aan doen dat het prikkeldraad aan de grenzen van Ceuta en Mellila met Marokko worden verwijderd (…) het is een prioriteit”, zei minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska tegen radiocontact COPE.

Spanje probeert met Duitsland de titel van het meest migrantenvriendelijke land te betwisten; de verklaring van de minister van Binnenlandse Zaken komt na het Spaanse aanbod om de Aquarius-migranten te accepteren die door de nieuwe regering van Italië zijn afgewezen, en ook om hen een maandelijkse uitkering van 495 euro te geven in combinatie met gratis gezondheidszorg.

Een totaal suïcidaal beleid voor Spanje.

BRON: https://voiceofeurope.com/2018/06/spains-socialist-government-wants-to-remove-barbed-wire-from-border-between-europe-and-africa/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.