Duitse minister van Binnenlandse Zaken vormt een alliantie met Oostenrijk en Italië tegen Merkel

635

Ministers in Oostenrijk, Duitsland en Italië willen een “bereidwillige as” vormen om illegale immigratie te bestrijden. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz kondigde dit woensdag in Berlijn aan na gesprekken met de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer.

Angela Merkel probeert een deal te maken voor EU-samenwerking bij het plaatsen van asielzoekers, maar zit vast in een vete met Seehofer die de stabiliteit van haar coalitieregering bedreigt. Hij heeft gezegd dat hij en zijn Oostenrijkse en Italiaanse tegenhangers, Herbert Kicks en Matteo Salvini deze week een alliantie hebben gevormd.

Hun samenwerking strekt zich uit tot “veiligheid en terrorisme”. Het land van Kurz neemt het roterend voorzitterschap van de EU op 1 juli over en hij verwelkomt “een goede samenwerking die we willen ontwikkelen tussen Rome, Wenen en Berlijn”.

Kurz vertelde verder: “Ik denk dat het een zeer verstandige samenwerking markeert die zal bijdragen aan het verminderen van illegale migratie naar Europa. Wij geloven dat een bereidwilligheidsas nodig is om illegale migratie te bestrijden. ”

Seehofer heeft steun gekregen van Matteo Salvini, die maandag een schip weigerde met honderden migranten .

Kurz zei woensdag in Berlijn dat hij rekende op de steun van zijn taaie lijn tijdens zijn EU-voorzitterschap uit landen als Nederland en Denemarken.

Angela Merkel en haar krankinnige open grenzen beleid, zijn verantwoordelijk voor de migrantencrisis en de recente golf van terreuraanslagen in Europa.

Landen die hebben geweigerd of zich verzetten tegen het nemen van vluchtelingen onder het betwiste EU-quotasysteem zijn Hongarije, Polen, de Tsjechische Republiek en Slowakije.

BRONNEN: https://sputniknews.com/europe/201806131065361711-merkel-kurtz-eu-borders/

EN: https://voiceofeurope.com/2018/06/german-interior-minister-forms-alliance-with-austria-and-italy-against-merkel/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.