Duitsland: Syrische asielzoeker gooit kokende olie over conciërge

2072

Een conciërge raakte zwaar gewond nadat een Syrische asielzoeker tijdens een huisbezoek in Kassel hete olie in zijn gezicht gooide. De conciërge bezocht de man met twee politieagenten voor een onderzoek naar brandstichting, meldt 112-magazin.

De 30-jarige Syrische asielzoeker, die geen Duits sprak, werd gevraagd om met de mannen mee te gaan naar een vertaler en enkele vragen te beantwoorden.

Maar de man draaide zich om en nam een pot gevuld met kokende olie van de kachel en gooide de olie op de politieambtenaren en de conciërge die de onderzoekers vergezelden.

De conciërge liep ernstige brandwonden op aan het gezicht, bovenlichaam en armen. Hij moest vrijdag naar een speciale kliniek in Hannover worden gebracht. De twee politiefunctionarissen liepen lichte verwondingen op.

De mannen deden een onderzoek naar brandstichting van het flatgebouw. Er waren vorige week problemen geweest: een onbekende persoon had een krant in de gang van het gebouw in brand gestoken en later was er nog een poging.

Toen op vrijdag nog een papieren notitie was verbrand, begonnen de politieagenten een onderzoek in het appartementencomplex.

Op verzoek van het parket van Kassel, werd de 30-jarige op zaterdag gepresenteerd aan een magistraat aan de rechtbank van Kassel, die zijn detentie beval.

BRONNEN: http://112-magazin.de/meldungen-aus-der-region/polizei/item/26284-hausmeister-mit-hei%C3%9Fem-fett-%C3%BCbersch%C3%BCttet-opfer-mit-verbrennungen-in-spezialklinik

EN: https://voiceofeurope.com/2018/06/germany-syrian-asylum-seeker-badly-injures-janitor-by-throwing-boiling-oil-into-his-face/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.