Het grootste voetbaltoernooi van Zweden verbiedt varkensvlees uit het menu om moslims te plezieren

507

Voor de deelnemers aan de Gothia Cup in Zweden is er geen varkensvlees op het menu. De laffe organisatoren zijn gezwicht voor de islam en hebben gekozen om hun menu aan te passen.

“Omdat we veel moslims hebben die naar het toernooi komen, hebben we ervoor gekozen om geen varkensvlees te serveren, dus je hoeft dit niet als speciaal voedsel of een allergie te melden”, schreven de organisatoren eind vorig jaar in een update op hun website. Varkensvlees is verboden in de islam en wordt “Haram” genoemd.

Voor de organisatoren is er niets vreemds aan het religieus aangepaste menu. Toen een journalist van de krant, Nyheter Idag, de toernooileider, Lena Rönnefors, vroeg waarom ze niet alleen een optie had voor diegenen die geen varkensvlees wilden eten, antwoordde ze:

“Wat is de vraag? Waarover vraag je je af? We hebben geen klachten over het menu, dus het is geweldig. “

De Gothia Cup, is een van ’s werelds grootste voetbalspellen voor jongeren tussen 11-19 jaar oud. Het toernooi, elk jaar georganiseerd in de regio Göteborg, brengt ongeveer 37.000 deelnemers van over de hele wereld bij elkaar.

BRON: https://voiceofeurope.com/2018/06/swedens-largest-football-tournament-bans-forbidden-pork-from-the-menu-to-please-muslims/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.