Hongarije: We kunnen niet accepteren dat middelen van EU lidstaten weggenomen worden om ze aan migranten te geven

407

De kansen van Hongarije zijn goed in de strijd tegen het verplichte EU quotumstelsel voor migrantenherverdeling, omdat het besluit, “zou kunnen worden uitgesteld of zelfs veranderd”, zei het hoofd van het kabinet van de premier, Gergely Gulyas, in een persconferentie op donderdag.

Tijdens de bijeenkomst van de ministers van Binnenlandse Zaken van afgelopen week, hebben slechts vijf staten het voorstel van Bulgarije over verplichte herverdelingsquota onvoorwaardelijk gesteund, merkte Gulyas op, terwijl 16 lidstaten het hebben verworpen. Er is een verschuiving in de richting van het Hongaarse standpunt gekomen: “we hebben nu meer bondgenoten dan we een paar jaar of zelfs een paar maanden geleden hadden”, zei hij.

De Hongaarse regering hoopt dat het voorstel niet zal worden aanvaard tijdens de bijeenkomst van de Europese Raad op 28 en 29 juni, die zich richt op migratie, zei Gulyas.

Het voorstel van de Europese Commissie bevat echter nog steeds een quotasysteem dat asielzoekers onder de lidstaten herverdeelt zonder een bovengrens, zei Gulyas, maar “we hebben een goede kans in dit gevecht”.

De ontwerpbegroting van de Europese Unie voor de periode 2021-2027 is onaanvaardbaar omdat het middelen uit armere staten wegneemt om ze over te dragen aan rijkere landen, zei Gulyas.

De toekomst van Hongarije ligt in Europese samenwerking, maar de regering kan de begroting alleen accepteren als de landen die goede prestaties hebben geleverd met aanzienlijke economische groei niet bestraft worden, zei hij.

De huidige ontwerpbegroting zou de positie van landen die meer ontwikkeld zijn en een hogere levensstandaard hebben dan andere, verbeteren omdat hun economisch beleid de EU-wetgeving schendt.

Hongarije staat open voor een overeenkomst en om een eerlijk systeem uit te werken om te compenseren voor middelen die verloren zijn gegaan door Brexit, zei hij. “We kunnen het principe niet accepteren dat middelen worden weggenomen van lidstaten om ze aan migranten te geven,”. De beste manier om kosten te besparen zou zijn om de Brusselse bureaucratie te verminderen, voegde hij eraan toe.

BRON: https://voiceofeurope.com/2018/06/hungary-we-cannot-accept-that-resources-are-taken-away-from-member-states-in-order-to-give-them-to-migrants/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.