Macron is de controle verloren over door de islam gedomineerde no-go-zones in Frankrijk en vraagt​ het publiek om hulp

7022

De Franse president Emmanuel Macron gaf toe dat Frankrijk de strijd heeft verloren in het groeiende aantal islamitische no-go-zones in het land.

In een toespraak voor 600 zakelijke en politieke gasten in mei riep Macron de lokale burgemeesters zelf op om samen met de bevolking geschikte oplossingen te vinden voor de problemen in de 1.500 no-go-zones of ‘gevoelige gebieden‘ van Frankrijk, zoals Frankrijk ze noemt.

Veel burgemeesters werden getroffen door de toespraak van Macron. Ze hadden concrete politieke richtlijnen verwacht. Macron’s voorstellen zijn ver verwijderd van de ambitieuze strategie voor de gevoelige zones die voormalig minister Jean-Louis Borloo eerder had ontwikkeld en gepubliceerd in opdracht van Macron.

Macron schuift de huidige problematiek af op zijn voorgangers. Alle oplossingen die van boven zijn ontworpen, zijn mislukt, dus ze moeten van onderaf komen. Hij riep op tot een “algemene mobilisatie” van de bevolking, zich organiserend om de natie te redden.

In termen van veiligheid riep Macron op tot een “maatschappij van waakzaamheid“. Als je weg kijkt, als er problemen zijn in je omgeving, word je een medeplichtige. Hoewel dit soms gebeurt vanuit angst (in de aandachtsgebieden), maar het is aan de mensen zelf om grenzen te stellen.

Hij kondigde aan dat tegen 2020 1.300 extra politieagenten in 60 gevoelige buurten zullen zijn. Iedereen kan problemen melden op een centrale website. Naar schatting zes miljoen mensen – ongeveer een tiende van de Franse bevolking woont in de 1.500 wijken die de regering als kwetsbare gebieden classificeert.

Al in 2011 concludeerde een baanbrekend rapport van 2.200 pagina’s met de titel “Voorsteden van de Republiek” dat veel Franse voorsteden “parallelle islamitische samenlevingen” worden, afgesneden van de Franse staat en waar het islamitische recht het Franse burgerlijk recht snel verdringt.

De auteurs toonden aan dat Frankrijk – waar nu 6,5 miljoen moslims zijn (de grootste moslimbevolking in de EU) – te maken heeft met een grote sociale explosie als gevolg van het gebrek aan integratie van moslims in de Franse samenleving.

BRON: https://voiceofeurope.com/2018/06/macron-is-losing-control-over-islam-dominated-no-go-areas-in-france-asks-public-for-help/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.