Orban in Brussel: Europese leiders negeren de wil van het volk

4295

De Europese democratie is mislukt, “dus we willen de democratie in Europa herstellen”, zei premier Viktor Orban donderdag tegen verslaggevers in Brussel.

Toen Orban op de EU top arriveerde, zei hij dat de Europese democratie is mislukt omdat Europese leiders de wil van het volk negeren.

“De mensen willen twee dingen,” zei Orban. “Een daarvan is dat we geen migranten meer toelaten en tegelijkertijd een zeer sterke grensbeveiliging garanderen. De andere is dat degenen die al Europa zijn binnengekomen terug worden gebracht naar hun thuisland. “

De premier zei dat het herstel van de Europese democratie in de komende maanden moet worden aangepakt en dat het zal worden bekroond door de Europese parlementsverkiezingen van volgend jaar.

Hij zei dat de vraag nu was of Europese leiders in deze richting zouden gaan met voorstellen om vluchtelingenkampen buiten de EU te kunnen opzetten. De kans bestaat dat de gesprekken in Brussel zullen leiden tot de wederopbouw van de Europese democratie, voegde hij eraan toe.

“Wij behoren tot het kamp van de democraten,” zei Orban. “Een Europese oplossing betekent het probleem aanpakken op basis van het belangrijkste Europese principe … de absolute waarde van democratie zijn.” “Om een Europese oplossing te bereiken moet de democratie in de Europese Unie worden heropgebouwd en dan is Hongarije klaar om eraan deel te nemen, ” zei de premier.

Het standpunt van Hongarije over migratie is ondubbelzinnig, maar de regering staat open voor onderhandelingen, zei de Hongaarse vertegenwoordiging in Brussel. Volgens de verklaring had Duitsland de Hongaarse regering gevraagd om bilaterale onderhandelingen over de kwestie aan te vatten, eraan toevoegend dat de Hongaarse regering daar klaar voor was.

BRON: https://voiceofeurope.com/2018/06/orban-in-brussels-european-leaders-are-ignoring-the-will-of-the-people-they-do-not-want-migrants/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.