Sterke oververtegenwoordiging van linkse en pro-EU ”journalisten” in de mainstream media

1035

Dat de mainstream media zeer links is ingesteld wisten we al, gezien ze vaak zwijgen, feiten verdraaien en liegen over belangrijke onderwerpen zoals immigratieproblemen en islamisering. Nu dus bevestigd volgens een Deense studie.

Een Deense studie, waarin de politieke voorkeuren van mediaprofessionals uit 17 ontwikkelde landen werden onderzocht, toont aan dat de meeste journalisten duidelijk een linkse oriëntatie hebben, meldt de Zwitserse krant Basler Zeitung.

De gegevens, die vorige week werden vrijgegeven, zijn interessant omdat het een wijdverbreid vooroordeel onder mediaprofessionals en journalisten bevestigt.

De studie laat zien dat de meesten van hen de voorkeur geven aan groene (nieuwe links) ideologieën, gevolgd door feminisme. In de redacties is er een gemiddelde oververtegenwoordiging van drie keer zoveel groenen en feministen als in de normale populatie.

Dus als 10 procent van de bevolking van een land feminisme steunt, doet 30 procent van de journalisten hetzelfde, wat een sterke oververtegenwoordiging is.

Op de derde plaats staan ​​journalisten met een sociaal-liberale oriëntatie, gevolgd door het communisme en een “pro-Europese” houding. Deze drie houdingen zijn twee keer zo wijdverspreid in de media als in de bevolking.

Conservatieve journalisten daarentegen zijn zwaar ondervertegenwoordigd onder mediaprofessionals. Volgens de studie komt een conservatieve oriëntatie zes keer vaker voor in de bevolking dan onder journalisten.

BRON: https://voiceofeurope.com/2018/06/strong-overrepresentation-of-leftist-feminist-and-liberal-journalists-study-shows/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.