islamitische indoctrinatie: Duitse school beboet ouders omdat ze weigerden hun zoon een moskee te laten bezoeken.

2404

Ouders beboet omdat zij hun zoon thuis hadden gehouden voor een verplicht schooluitje naar de moskee, meldt Der Spiegel.

Voor een cursus aardrijkskunde wilde het Kronwerk Gymnasium in Rendsburg een moskee bezoeken, maar de ouders van de 13-jarige jongen weigerden omdat ze het bezoek zagen als indoctrinatie en religieuze opvoeding.

De niet-gelovige ouders moeten nu een boete van 50 euro betalen omdat ze hun zoon thuis hebben gehouden van het verplichte moskeebezoek van de school.

De school beschouwde de actie van de ouders als een schending van de leerplicht en de zaak, die nu twee jaar oud is, wordt voor de rechter gebracht.

Nu oordeelde de rechtbank dat het bezoek niet als godsdienstonderwijs moest worden beschouwd en dat het geen indoctrinatie en geen reclame voor de islam was.

De advocaat van de ouders, bedrijfsjurist Alexander Heumann, kan nu in hoger beroep gaan bij de rechtbank.

Hij is lid van de vereniging “Bürgerbewegung Pax Europa”, die waarschuwt voor de “islamisering” van de samenleving.

Hij ziet de Rendsburg-moskee als een “architecturale vlek” en karakteriseert de mening van de ouders als “men kan niemand tegen zijn vrije wil dwingen om een​heilig gebouw binnen te gaan”.

BRON: http://www.spiegel.de/lebenundlernen/schule/moschee-besuch-verweigert-eltern-muessen-50-euro-bussgeld-zahlen-a-1216757.htmlAMN

2 reacties op “islamitische indoctrinatie: Duitse school beboet ouders omdat ze weigerden hun zoon een moskee te laten bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.