”Kansparels” zetten Frankrijk in vuur en vlam na WK overwinning

1703

Vlak nadat Frankrijk wereldkampioen was geworden, gingen bendes van vooral (noord)Afrikaanse jongeren de straten op en begonnen te rellen in Franse steden als Parijs, Lyon en Marseille.

De eerste beelden komen uit Parijs, waar een bar werd vernield en een winkel werd geplunderd. De rellen verspreidden zich van de beroemde Arc de Triomphe naar andere delen van de Franse hoofdstad.

In Lyon werd de feeststemming zuur nadat een groep jongeren straatmeubilair had vernietigd, met vuilnisbakken straten blokkeerden en de politie had aangevallen. Traangas werd gebruikt om de situatie onder controle te krijgen.

Uit Marseille kwamen beelden naar voren waarin rellende kansparels een bus vernielden en op straat dingen in brand begonnen te steken.

Er waren tal van incidenten in andere steden, waaronder Grenoble, Rouen, Le Havre, Nice, Cannes, Straatsburg en Nantes.

Het is onduidelijk of de Franse politie op dit moment de controle heeft, maar gezien de omvang van de rellen lijkt dit zeer onwaarschijnlijk.

Vóór het weekend kondigde Frankrijk al aan dat het 110.000 extra beveiligingspersoneel nodig heeft om het publiek tijdens zijn nationale feestdag op 14 juli en de finale van de Wereldbeker te beschermen.

BRONNEN: https://www.express.co.uk/news/world/989289/world-cup-final-france-vs-croatia-riots-Paris-French-celebrations

EN: https://voiceofeurope.com/2018/07/anarchy-all-over-france-riots-and-looting-in-several-cities-after-world-cup-win/AMN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.